Gå videre til innhold
Hvorfor fortsetter russerne å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime? Det er spørsmålet Bernhard L Mohr forsøker å svare på i sin bok "Hvorfor stemmer russerne på Putin?"
Hvorfor fortsetter russerne å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime? Det er spørsmålet Bernhard L Mohr forsøker å svare på i sin bok "Hvorfor stemmer russerne på Putin?"

Pressemelding -

Valget kan endre Russland, sier russlandskjenner Bernhard L. Mohr

Valget kan endre Russland
Når innbyggerne i verdens største land Russland går til valgurnene i dag, er seierherren utropt på forhånd: Vladimir Putin vil bli valgt til president for fjerde gang.

Det avklarte valgresultatet til tross: Forfatter og russlandskjenner Bernhard L. Mohr, som nylig ga ut den kritikerroste boken Hvorfor stemmer russerne på Putin?, tror presidentvalget kan markere starten på en periode med større bevegelse i russisk politikk.

– Da Putin i 2012 gjeninntok presidentembetet, sto det klart for de fleste russere at han også kom til å stille i 2018. Mange av de kritiske røstene i samfunnet sluttet derfor å protestere offentlig, i vente på bedre tider. Det siste året har man merket et voksende sivilsamfunn der flere protesterer og krever sin ytringsfrihet, særlig blant de unge. Denne tendensen kommer til å forsterke seg i det Putin tar fatt på sin fjerde presidentperiode, sier Mohr.

Hvorfor stemmer russerne på Putin?
I 2006 flyttet Mohr til Moskva. Han var en enslig nordmann på en russisk arbeidsplass på en tid da mange ennå anså at en demokratisk utvikling i Russland var både mulig og sannsynlig. Ti år etter dro han tilbake for å møte de gamle kollegene for å få svar på spørsmål som: Hvorfor stemmer russerne på Putin? Hvorfor fortsetter de å støtte opp under et for vestlige øyne stadig mer undertrykkende regime? Hvordan kan den urbane middelklassen forsvare en president som tar fra dem grunnleggende rettigheter? Når var det at det gikk så galt?

Svarene han fant presenterer han boken "Hvorfor stemmer russerne på Putin?" som ble lansert høsten 2017.

Tilgjengelig for kommentarer
Bernhard L. Mohr deltar i kveld på «Russisk valgvake» på Kulturhuset i Oslo, der han skal intervjues av forfatter Aage Borchgrevink sammen med Ane Tusvik Bonde fra Human Rights House Foundation. https://www.facebook.com/events/227255941169935/
Mohr vil være tilgjengelig for kommentarer til valgresultatet utover kvelden, på mail og telefon.
Kontakt:
Bernhard L. Mohr (99540530/bernhard@mohr.as)

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.