Gå videre til innhold
Velkommen til åpningen av Krimfestivalen torsdag 5. mars kl 1030

Pressemelding -

Velkommen til åpningen av Krimfestivalen torsdag 5. mars kl 1030

I 2013 ble Krimfestivalen kåret av The Guardian til å være en av verdens beste krimfestivaler. Torsdag braker Krimfestivalen løs igjen – bedre enn noen gang tidligere

Fra torsdag 5. mars kl 1030 til lørdag 7. mars rundt midnatt kan du møte så å si alle norske krimforfattere med Jo Nesbø i spissen. I tillegg kommer 15 utenlandske forfattere anført av Lisa Gardner, Lars Kepler, Jens Lapidus og Carl-Johan Vallgren. Festivalens mål er å utforske det særegne ved nordisk krim, og sette den i et internasjonalt perspektiv. Du finner programmet og hele forfatterlisten på festivalens nettsider: Krimfestivalen.no. Det er over 60 forfattere med på festivalen på 50 ulike programposter, og de fleste foregår i Cappelen Damm-huset eller på Centralteatret. Som tidligere år blir det forfatterintervjuer, paneldiskusjoner, krimteatersport, quiz og mye mer.

Det media har vært mest opptatt av til nå er at Jo Nesbø lanserer sin nye roman på festivalen og ikke minst at  Eirik Jenssen, politimannen som er anklaget for grov korrupsjon, vil møte publikum for første gang og fortelle om sin bok På innsiden. Historien om mitt politiliv.

Det er flere store internasjonale navn som kommer, for eksempel Lisa Gardner, William Landay, Lars Kepler, Emma Healey og Jens Lapidus. Årets festivalforfatter er Gunnar Staalesen. I tillegg til intervjuer og paneldebatter arrangeres det også Krimteatersport og ikke minst er det premiere på Gunnar Staalesens minikrimfarse «Døden går til scenen» torsdag 5. mars kl 2000 på Centralteatret.

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.