Følg Cappelen Damm

Velkommen til Tegneseriefest!

Pressemelding   •   nov 18, 2015 13:56 CET

Vi feirer utgivelsen av Øyvind Holen og Tore Strand Olsens bok Tegneserienes historie med å invitere til en festaften for tegneserier.  Det blir samtaler, debatt og mye tegneseriemoro.

Tid og sted:
Cappelen Damm, Akersgata 47/49
Torsdag 19. november kl. 19

Program:
19:30: Den moderne norske humorserien unnfanges. Øyvind Holen i samtale med Arild Midthun og Dag E.Kolstad
20:00 Glemte norske skatter. Kristian Hellesund om norsk tegneseriehistorie
20:30 Debutanten: Tegnehanne i samtale med Tonje Tornes (Egmont)
21:00 Tegneserienes historie – I tegneserieformat! Tore Strand Olsen og Øyvind Holen presenterer sin nyeste bok.
21:30 Hva har utelandske tegneserier betydd for de norske? Panelsamtale: med Ingrid Brubaker (Empirix), Erik Falk (Jippi!), Iselin Evensen (Egmont), Øyvind Holen og Tore Strand Olsen

Programleder: Steffen Sørum

Det blir boksignering, festpriser og selvsagt tegning på bordene.

Påmelding og mer info på arrangementets side på Facebook.

VELKOMMEN!

Mer om Tegneserienes historie:
Det lages tegneserier som aldri før. De er en kilde til inspirasjon for alt fra Hollywood-filmene til billedkunst, dataspill, reklame og litteratur. Men hva vet du egentlig om fortellerformens historie? Øyvind Holen og Tore Strand Olsen tar i denne tegneserien leseren med på en opplysende og overraskende reise gjennom rutenes historie i Europa, USA og Japan, der vi selvsagt møter snakkende ender og flygende superhelter og mer.

Boka har allerede rukket å bli anmeldt to steder:

"Øyvind Holen og Tore Strand Olsen - kjente kapasiteter fra vårt hjemlige tegneseriemiljø - har kastet et høyst passende, nærsynt blikk på 14000 års tegneseriehistorie. Resultatet kunne blitt en mariekjekstørr avhandling for nerdene, men er i stedet blitt et drivende ritt gjennom både velkjente og mindre kjente landskap. På ryggen av en ... Superbestefar! [...] Selvfølgelig fortelles tegneseriehistorien best som tegneserie."
Tore Bjørkeli, Pondus

"Dette er en flott faglig fremstilling av tegnereriestoff i tegneserieform. Som fagbok er dette et funn for både tegneserieinteresserte og andre som ønsker å sette seg inn i kunstarten. I tillegg har den en stor fordel, siden den også er svært barnevennlig i sin utforming. Dette bør være et obligatorisk kjøp for alle skolebibliotekarer i tiden fremover! [...] Anbefalt!"
Kristian Hellesund, Sydvesten

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.