Følg Cappelen Damm

Vigdis Hjorths Arv og miljø settes opp på Den Nationale Scene

Pressemelding   •   okt 23, 2017 06:30 CEST

Agnete Haaland, Kjersti Horn og Vigdis Hjorth tror alle bestselgeren Arv og miljø vil egne seg godt på teaterscenen

Vigdis Hjorths prisbelønte og omdiskuterte roman Arv og miljø blir teater i Bergen høsten 2018.
Cappelen Damm Agency og Den Nationale Scene i Bergen ser frem til Kjersti Horns iscenesettelse.

Uredd
Vi er veldig glade for at vi får lov å lage en forestilling basert på Hjorths roman. Skildringen av hovedpersonen Bergljots oppgjør med seg selv om sin familie er en sterk historie som berører mange, og den gir også et interessant perspektiv på hvordan vi ofte bærer på ulike sannheter om samme historie, sier teatersjef Agnete G. Haaland.

Det er Kjersti Horn som både skal dramatisere romanen og ha regi på Arv og miljø. Hun er kjent for en rekke fengslende, storslåtte og uredde forestillinger på ulike scener i Norden. Premieren i Bergen er i november 2018.


Bestselger
Romanen ligger fortsatt på norske bestselgerlister og er trykket i et opplag på nærmere 140 000 eksemplarer. Den er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris som deles ut 1. november, og Hjorth vant både Bokhandlerprisen og Kritikerprisen for boken i 2016.

Cappelen Damm Agency kan melde at Arv og miljø foreløpig er solgt til 14 land og at det nå er en enorm interesse for hele Vigdis Hjorths forfatterskap i utlandet.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.