Følg Cappelen Damm

Vigdis Hjorths roman Arv og miljø nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Pressemelding   •   feb 23, 2017 11:04 CET

"Som hun kan skrive, Vigdis Hjorth, rett inn i liv og livsvalg de fleste gjenkjenner rundt oss og i oss.", skriver Guri Hjeltnes i VG

Vigdis Hjorth har utgitt over 30 bøker, og hun har tidligere mottatt en rekke priser som Gyldendalprisen 2011, Kritikerprisen 2012, Brages hederspris og Amalie Skram-prisen 2014, Aschehougprisen 2015 samt Bokhandlerprisen 2016. I dag ble hennes siste roman, Arv og miljø, nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Hjorth har gjennom hele sitt forfatterskap utforsket menneskers vilkår og livsvalg. Hun har undersøkt kvinnens rolle i kjærlighetsliv og familierelasjoner, men også markert seg som en skarp og uredd deltaker i samfunnsdebatten. Til Klassekampens Kaja Schjerven Mollerin sier Hjorth selv: «Når jeg skriver, er det alltid et forsøk på å skape mer mening.»

Om nominasjonen til Nordisk råds litteraturpris sier Vigdis Hjorth selv:
Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger etter utgivelsen av Arv og miljø. Det har betydd svært mye for meg. Særlig har jeg satt pris på å få så mange personlige hilsener fra lesere som sier boka har vært viktig for dem.
Å få årets Bokhandlerpris for "Arv og miljø" var en ære. At romanen nå er nominert til Nordisk råds litteraturpris, i selskap med så mange andre sterke stemmer, er overveldende. Dette er Nordens mest høythengende litteraturpris, og en slik nominasjon er stort for meg!


65 000 eksemplar
Den kritikerroste romanen Arv og miljø er nå trykket i over 65 000 eksemplarer og boken har ligget 23 uker på bestselgerlisten i Norge.

Solgt til utlandet
Det er stor interesse for boken fra utenlandske forlag, og foreløpig er rettighetene solgt til Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland og Bulgaria.

Les utdrag fra boken her:
https://issuu.com/cappelendamm/docs/vigdis_hjort_arv_og_milj__?workerAddress=ec2-54-161-67-45.compute-1.amazonaws.com?e=1

For mer info, sjekk

https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.