Følg Cappelen Damm

Vinner av stor romankonkurranse kåret

Pressemelding   •   sep 16, 2014 08:12 CEST

– I den store bunken av bidrag nærmest ropte dette manuset på oppmerksomhet, sier jurymedlem og redaktør for den kommende boka, Nicolai Houm.

Det var for et drøyt år siden at Cappelen Damm utlyste den store konkurransen om å skrive beste barneroman. Målet var ambisiøst: å finne en fortelling som kunne bergta mottakeren og legge grunnlaget for livslang leseglede.

Nå har altså juryen, med juryformann John Erik Riley i spissen, lest seg gjennom hele den store stabelen med 263 innsendte manus, og enstemmig kåret en vinner: Cathrine Myhre Solbjør stikker av med premien på 250.000 kroner og bokutgivelse med sin På rømmen i dusteland.

– Da Cappelen Damm ringte, mistet jeg pusten og besvimte. Jeg tenkte, før jeg traff gulvet: Dette er fantastisk, eller nei, det er faktisk enda mer fantastisk enn fantastisk! Jeg har jobbet i to år med dette manuset, og er rett og slett sprettballglad for at det nå skal bli bok! sier Cathrine Myhre Solbjør.

Boka På rømmen i dusteland er planlagt utgitt høsten 2015.

 Fra juryens uttalelse:
"Cathrine Myhre Solbjørs manus er ertende, fartsfylt og originalt. Det er høylydt, men samtidig tankefullt. Det fanger intensiteten i barnets opplevelser. Det peker nese til voksenverdenen, og viser ettertrykkelig at er det noen som virkelig gjør mye rart og barnslig, så er det voksne." [...] "Cathrine Myhre Solbjør stakk seg tidlig ut og ble kåret til vinneren av en enstemmig jury. Hun har skrevet en fortelling som er like uredd og sprelsk som dens hovedperson, Elina. Den står stødig i en nordisk tradisjon med handlekraftige jentehelter, samtidig som den går sin egen vei og beskriver en ny tid."

Mer om vinneren:
Cathrine Myhre Solbjør (f.1971) kommer fra Asker, og er bosatt i Oslo med mann og fire barn. Hun er utdannet skuespiller ved Statens teaterhøgskole 1993-96, og har studert og arbeidet med Commedia Dell´Arte og komediefaget i Italia. For tiden arbeider hun som skuespiller, regissør og dramatiker. Hun holder også kurs i teater for ungdom og i presentasjonsteknikk for voksne. 2011-2013 gikk hun på forfatterstudiet ved Norsk Barnebokinstitutt.
Kontakt Cathrine Myhre Solbjør: Tel. 986 16 594, ca-myhre@online.no

 


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.