Gå videre til innhold
Årets lærebokstipend fra Cappelen Damm Akademisk går til Thomas Leirvik og Hilde Dybvik

Nyhet -

Årets lærebokstipend fra Cappelen Damm Akademisk går til Thomas Leirvik og Hilde Dybvik

Cappelen Damm Akademisk inviterer hvert år nye og etablerte forfattere til å søke lærebokstipend. I år deler de ut to stipender, på henholdsvis kr 100 000 og kr 50 000.

Årets hovedstipend på kr 100 000 går til Thomas Leirvik for prosjektet «Finansiering og investering»:

Læreboken gir en innføring i de mest fundamentale konseptene og analyseteknikkene innen finansiering og investering. I tillegg til grunnleggende emner inkluderer boken etikk og bærekraft som et eget kapittel, og hvordan disse temaene påvirker forskjellige investeringer. På denne måten er boken moderne, fremtidsrettet og spesielt godt tilpasset kravene til økonomisk-administrative studier av i dag.

Thomas Leirvik
er førsteamanuensis ved Handelshøgskolen, Nord Universitet. Hans kompetanseområder og forskningsinteresser inkluderer finans, økonometri, statistikk, klima, global oppvarming, maskinlæring, og porteføljeallokering. Hans forskning er publisert i ledende internasjonale forskningstidsskrift innen naturvitenskap, finans, og økonomi.

Cappelen Damm Akademisk deler også ut et stipend på kr 50 000 til Hilde Dybvik for prosjektet «Kommunikasjon, språk og tekst i barnehagen»:

Boken gir en innføring i emner som tilhører norskfaget i barnehagelærerutdanningen, slik som språkutvikling, flerspråklighet, muntlig fortelling, barnekultur, barnelitteratur og barns møter med skriftspråk og digitale medier. For å vise sammenhengen i et mangfoldig fagstoff som kan oppleves som fragmentert, tar boken utgangspunkt i barnehagens rammeplan og det arbeidet som studentene skal gjøre når de er ferdig utdannet. Målet er å gi studentene faglig og kritisk kompetanse, slik at de vil bli i stand til å fylle rammeplanens gode intensjoner med innhold på en gjennomtenkt og helhetlig måte.

Bokprosjektet er utviklet i nært samarbeid med tidligere førstelektor ved OsloMet, Henriette Jæger, som døde i april 2021, men som vil bli stående som medforfatter av boken.

Hilde Dybvik
er førstelektor ved OsloMet, og har lang undervisningserfaring fra barnehagelærerutdanningen. Hun er sterkt engasjert i undervisning og kommunikasjon med studentene i sitt arbeid, og ønsket om å skrive boken bygger på egen erfaring fra undervisning.

For ytterligere informasjon, ta gjerne kontakt med forlagssjef Birgit Skaldehaug.

Related links

Emner

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barnebøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.