Følg Cappelen Damm

Boktips LIVE høsten 2019

Nyhet   •   sep 20, 2019 12:39 CEST

Cappelen Damm inviterer flere fredager frem mot jul til Boktips LIVE. Dette er en litterær kafé med et sammensatt og variert program. Publikum får oppleve samtaler, opplesninger, foredrag og musikk. Det blir salg av enkel mat og billig drikke, arrangementet er gratis og åpent for alle.

Her er noe av det du kan få oppleve i løpet av høsten:

  • Fredag 27. september – HATET I USA

Hatet i USA: Vegard Tenold Aase forfatteren av Alt det du elsker skal brenne forteller sin innsidehistorie fra USAs ekstreme nasjonalistmiljøer.

Terrorangst på Blindern: Kjersti Halvorsen er av flere romandebutanter i høst som vekker oppsikt. Hun vil fortelle om og lese fra Ida tar ansvar.

Norsk krim på sitt beste: Torkil Damhaug og Gard Sveen forteller om sine nye krimromaner Se en annen vei og Drømmenes gud.

Hans Olav Lahlum vil snakke om sin nye krimroman Avklaringene som lanseres den 26.september. Han lekke i tillegg noen avsløringer fra høstens biografi om Reiulf Steen.

Solfrid Molland Trio: Solfrid Molland Trio tar publikum med på en magisk, musikalsk reise til Øst-Europa med russiske og rumenske sigøynerballader og egne komposisjoner. Sammen med Aleco Ivanovich (vokal/trekkspill) og Torstein Kinn (kontrabass) synger Solfrid Molland Europas blues - blå toner hentet fra europeiske restauranter og bakgater

Les mer om dette arrangementet her: https://www.boktips.no/dokumentar-og-samfunn/boktips-live-hatet-i-usa/

  • Fredag 1. november: BYENS SPOR

Intervju med Lars Saabye Christensen om Byen spor. Skyggeboken den storslåtte avslutningen på et høydepunkt i forfatterskapet.

Lars Monsen. Mitt liv. Brageprisvinner Kjetil Østli forteller om arbeidet med å skrive boken sammen med Lars Monsen

Victor Frankl og Livets bibliotek. Finn Skårderud forteller om Victor Frankl og Livets mening som er en av bøkene i det nye Livets bibliotek.

20 år med Harry Potter med Torstein Bugge Høverstad og I høst er det 20 år siden Harry Potter kom ut på norsk.

Torgrim Eggen forteller om Axel den første biografien om Axel Jensen – den myteomspunnete forfatteren og eventyreren.

Musikk ved Buicken med Mathias Eick, Lars Saabye Christensen, Tom Stalsberg og Steinar Raknes

  • Fredag 22. november ELLING OG FREDRIK BACKMAN

Intervju med Ingvar Ambjørnsen og Lars Saabye Christensen. Elling er tilbake 20 år etter forrige roman. Denne kvelden kan du møte Ellings far, Ingvar Ambjørnsen, i samtale med Lars Saabye Christensen

Intervju med Fredrik Backman forfatteren av En mann ved navn Ove og høstens roman Folk med angst.

Helsesista forteller om sin nye bok #Vågåvære – boka som alle ungdom burde få på blå resept

Tor Bomann-Larsen forteller om Kongen det åttende og siste bindet i det største biografiske arbeid i norsk litteraturhistorie.

Hans Olav Lahlum forteller om sin biografi om Reiulf Steen – en av tidenes mest omstridte norske politikere.

Knut Ødegård er en av våre fremste lyrikere. Han vil fortelle om sin romandebut Fuglespråk.

Marte Spurkland forteller om Pappas runer – fortellingen om en datters fortvilete kamp for å støtte farens livsprosjekt mens han er i ferd med å dø av en ondartet svulst i hjernen.

Musikk: Mathias Eick og Eyolf Dale

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.