Følg Cappelen Damm

Det begynner med babling, så kommer ordene

Nyhet   •   aug 29, 2019 15:24 CEST

Babblarna er en fargeglad babble-gjeng som lenge har bidratt til svenske barns språkutvikling. Nå utgis to bøker på norsk som gjør Babblarna tilgjengelig for norske barn.

Meningsfylt babbel

Når småbarn babler og leker, trener de aktivt på språklyder, språkmelodi og ulike ord. Gjennom bøkene og leken i Babblernas verden, får de minste barna hjelp i sin tidlige språkopplæring. Bøkene anbefales for barn fra 0-5 år og er særlig egnet for barn med språkproblemer. Babblerne synger, også! Hør dem på Youtube og Spotify!

Svensk suksesshistorie

Babblarne er en svensk suksesshistorie som startet for tolv år tilbake.
Men egentlig begynte det for 20 år siden, da Anneli Tisell fikk et barn med Downs syndrom.
Behovet for hjelp til språkopplæring meldte seg, og hun utviklet etter hvert universet med Babblarna.
Nå finnes et spekter av elementer og pedagogiske «pakker» innenfor dette universet, med bøker, musikk, film, figurer, puslespill oa. Gjennom bøkene engasjeres barna, også ved å gjette hva som skal skje. Hver Babblefigur snakker sitt eget språk. For eksempel prater Babba «babbaska» og Diddi «diddiska». Men de forstår selvsagt hverandre uten problemer! Figurenes «babbel» lokker barnet til å babble selv, og etter hvert kommer ordene.

Babblarna i barnehagen

Babblarna har fått en sterk posisjon i svenske barnehager, der pedagoger aktivt bruker bøkene i arbeidet med barns språkutvikling. Babblarna er inkluderende på et måte som gjør at alle barn engasjeres og kan delta i læringen.


Om bøkene:

I Stampelang (tulleord!) med Babblarna treffer vi Babba, Bibbi, Bobbo og Dadda, Diddi og Doddo. Plutselig kommer det en brå sving og hele veien begynner å gynge…

Bursdag hos Babblarna er morsom å bla i alene, men det er enda mer gøy å lese den sammen! Pek, spør og snakk om alt Babblarna må ordne til det store bursdagsselskapet.

Stampelang med babblarna (Anneli Tisell/Irene Johansson/Ola Schubert)
og
Bursdag hos Babblarna (Anneli Tisell/Jennie Wiik Edman)

Oversatt av Ane Margit Øyen

Kr 129,- pr. stk.

Cappelen Damm

Kontaktinfo i forlaget: Anne Østgaard: Mobil: 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.