Følg Cappelen Damm

Velkommen til Cappelen Damm-huset, uke 49!

Nyhet   •   nov 24, 2014 15:44 CET

Tirsdag 2.desember kl.16.30 ønsker Cappelen Damm Akademisk og forfatter Jo Bech-Karlsen velkommen til lansering for boken Den nye litterære bølgen. Det blir panelsamtale med Johan Tønnesson, Trude Lorentzen, Steen Steensen og Jo Bech-Karlsen. Ordstyrer er Karianne Bjellås Gilje.

Temaer som blir diskutert vil være Den nye bølgen, hva er nytt? Ti forfattere og ti dokumentarer fra 2006 til 2013, En ny forståelse av sakprosa og dokumentarlitteratur; hva sier forskningen på feltet? og Hvordan jobber dokumentarforfatteren?; Etiske dilemmaer og metodiske utfordringer.

Gratis arrangement med lett servering. Påmelding til akademisk@cappelendamm.no

 

 

Onsdag 3.desember kl.08.00 inviterer vi til årets siste Akademisk frokost. Forfatter Ola Tjørhom vil presentere sin nye bok Fornyelsen som forsvant. Et kritisk blikk på Den katolske kirkes utvikling fra 1850 til i dag. Ifølge Tjørhom befinner kirken seg nå i en dyp krise, og han ser få tegn til bedring. Overgrepssakene har florert de siste tiårene, uten at paver eller andre geistlige har tatt noe ordentlig oppgjør med overgriperne. Det er fortsatt nære bånd mellom geistlige, mafiaen og høypopulistiske strømninger. Og i spørsmål om skilsmisse, abort og homofili er Den katolske kirke på en vedvarende kollisjonskurs med den moderne verden. Finnes det noen vei ut av det uføre kirken befinner seg i?

Forfatter og professor emeritus Hans Fredrik Dahl og historiker og Italia-ekspert Elisabetta Cassina Wolff vil kommentere boken.

Gratis inngang og lett servering fra kl. 08.00. Påmelding til gerd.irene.odeskaug@cappelendamm.no

 

 

Onsdag 3.desember kl. 15.00 inviterer vi til boklansering for Empirisk etikk i pedagogiske praksiser. Redaktørene Geir Afdal, Åse Røthing og Espen Schjetne vil medvirke i arrangementet sammen med forfatterne bak boken; Hilde Wågsås Afdal, Trine Anker, Ninni Sandvik, Kjell Arne Solli og Kari Spernes. Boken vil kommenteres av Odin Lysaker, førsteamanuensis i etikk ved Universitetet i Agder og Frøydis Oma Ohnstad, førsteamanuensis i pedagogikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Boken tar for seg etiske aspekter ved ulike pedagogiske praksiser. Pedagogikk dreier seg ikke bare om hva som er effektivt, men også hva som er godt. Forfatterne i boken forstår pedagogikk på en nye måte. Tradisjonelt har man startet med etiske teorier og så anvendt disse på pedagogiske situasjoner og dilemmaer. Tanken i denne boken er at de etiske ressursene finnes i og i forlengelsen av de pedagogiske praksisene.

Arrangementet er gratis og det blir lett servering. Påmelding til kjersti.bjerkas@cappelendamm.no

 

 

Torsdag 4.desember kl.12.30 ønsker vi velkommen til andre foredrag i formiddagsserien LUNSJPAUSEN. Denne gangen får vi besøk av historiker og forfatter Carl Emil Vogt som i samtale med antikvar Jens Haugfos vil snakke om Vogts definitive biografi om adelsmannen, liberalen, grunnlovsfar og Norges første finansminister - Herman Wedel Jarlsberg.

Alle arrangementene er gratis.

Cappelen Damm, Akersgata 47/49.

Velkommen!

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.