Følg Cappelen Damm

Anita Krohn Traaseths "Fisken på disken" rett inn som nummer en på bestselgerlisten

Pressemelding   •   apr 27, 2021 11:18 CEST

Toppleder Anita Krohn Traaseth har stått i mange stormer i løpet av karrieren. I boka «Fisken på disken» skriver hun om å ta valg og hvorfor det av og til er viktig å gjøre ting du aldri hadde forestilt deg at du kom til å gjøre. (Foto: Truls Qvale)

Anita Krohn Traaseths nye bok Fisken på disken har gått rett til topps på bestselgerlisten for sakprosa.

Anita Krohn Traaseth er tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge og Hewlett-Packard Norge. I 2014 utga hun bestselgeren Godt nok for de svina, som ble trykket i et opplag på 50 000 eksemplarer. Nå, syv år etterpå, har hun skrevet en oppfølger som har fått tittelen Fisken på disken. Om å ta valg.

Godt nok for de svina handlet om Krohn Traaseths barndom og oppvekst, de første arbeidsårene og veien til lederansvar. I Fisken på disken møter vi en mer erfaren leder og hennes refleksjoner rundt tiden vi lever i, meningen med å lede endring, og valgene hun har tatt. Krohn Traaseth gir oss innblikk i hvor hun henter energi, og hvorfor hun mener det av og til er viktig å gjøre ting du aldri hadde forestilt deg at du kom til å gjøre. Vi blir også med henne på et krevende endringsoppdrag i Innovasjon Norge i 2014–2019. Årene som på mange måter også var opptakten til den største omstillingen av norsk økonomi i nyere tid. Med utgangspunkt i egne erfaringer forteller hun om hvor viktig det er å ta opp ting selv om det er vanskelig og risikofylt. Å stå for noe, sette grenser og ta konsekvensene som måtte komme.

Ikke la det være for å redde eget skinn
– Å ta valget om å ta opp ting fordi det er viktig og av interesse for allmenheten, å ikke la det være for å redde eget lederskinn, er viktig, sier Anita Krohn Traaseth i samtale med Helene Uri.
Les hele samtalen på Boktips