Gå videre til innhold
Anne Elvedal. Foto: NORLA/Fartein Rudjord
Anne Elvedal. Foto: NORLA/Fartein Rudjord

Pressemelding -

Anne Elvedal byr på ekte grøss som imponerer anmelderne

Hun er en av landets mest ettertraktede manusforfattere for film og TV-serier. Nå er Anne Elvedal aktuell med ny grøsser for barn, som er valgt ut som fokustittel av NORLA, og høster gode anmeldelser.

Spøkelsesstasjonen er første bok i en ny serie for barn, som griper tak i leseren allerede fra første setning. Anne Elvedal byr på ekte grøss for barn på 9 - 12 år som elsker en god spøkelseshistorie. Med seg på laget har hun illustratør Hedda Kverndalen som tilfører romanen et stemningsfullt og nifst særpreg.

Høster gode anmeldelser
Flere anmeldere har latt seg begeistre for Anne Elvedals nye grøsser.

– Spenningen holdes oppe helt til siste setning – som er en grøssende cliffhanger i vente på neste bok, skriver NRK og gir terningkast 5.

– Anne Elvedal har skapt en gjennomarbeidet roman, rett og slett en kjempegod krim, skriver tidsskriftet Periskop.

Spøkelsesstasjonen er i tillegg en av åtte norske barnebøker utgitt våren 2024 som er plukket ut til å være fokustittel av NORLA. Det betyr blant annet at boken blir presentert og synliggjort på internasjonale bokmesser der NORLA deltar.

En ettertraktet manusforfatter
Anne Elvedal har markert seg som en av landets mest ettertraktede film- og serieskapere. Hun har skrevet manus til tre Amanda-nominerte spillefilmer og flere anerkjente og populære krimserier, som Wisting og Twin. I 2020 debuterte hun som skjønnlitterær forfatter med den paranormale ungdomstrilogien Dødens spill, hvor andre bok i serien ble nominert til Uprisen for beste ungdomsbok i 2022.

Elsket spøkelseshistorier som barn
Under skrivingen lot Anne Elvedal seg inspirere av egen familiebakgrunn og sin forkjærlighet for spøkelseshistorier.

– Jeg var ekstremt opptatt av spøkelseshistorier da jeg selv var ung, og nå ville jeg skrive en skikkelig god grøsserserie for mellomtrinnet. Jeg hadde også veldig lyst til å skrive om noe som handlet om tog og togstasjoner, fordi bestefaren min, og flere i generasjoner før han, var jernbanefolk, forteller Anne Elvedal.

Resultatet er en rørende og varm vennskapshistorie som veves sammen av et skummelt og mystisk plot fullt av overraskelser.

Spøkelsesstasjonen handler om Billie som flytter med familien til en nedlagt togstasjon, og det tar ikke lang tid før uhyggelige ting begynner å skje. Billie forstår raskt at de ikke er alene i deres nye hjem, og at noen ønsker dem vekk. Sammen med sin nye klassekamerat, Rasmus, undersøker Billie hva som foregår på stasjonen, og det viser seg at ingen ting er slik de tror.

Spøkelsesstasjonen er illustrert av Hedda Kverndalen som tilfører boken stemningsfulle og nifse illustrasjoner. Hedda Kverndalen er fra Skien og har en bachelorgrad i animasjon og digital kunst fra Høyskolen i Innlandet. For tiden studerer hun illustrasjon ved Høyskolen Kristiania. Spøkelsesstasjonen er første bok hun illustrerer.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.