Følg Cappelen Damm

Monster har sikret seg film- og TV-rettighetene til Anne Elvedals paranormale grøssertrilogi "Dødens spill".

Pressemelding   •   mar 19, 2021 08:00 CET

Anne Elvedal er en av våre mest ettertraktede manusforfattere. Nå er hun aktuelle med ungdomstrilogien "Dødens spill", bøker på høyde med det beste av engelsk og amerikansk ungdomslitteratur.

Anne Elvedal er en av våre fremste film- og serieskapere. Hun står bak manus til tre Amanda-nominerte spillefilmer og populære serier som Wisting, og Twin, som er solgt til nærmere 50 land. Sist høst debuterte hun som ungdomsbokforfatter, med den paranormale grøsserserien Dødens spill. Nå foreligger bok 2, Den sorte bruden. Produksjonsselskapet Monster har sikret seg film- og TV-rettighetene. Produsent Cathrine Simonsen er begeistret: «Vi ønsker å lage denne serien fordi vi mener at det er en viktig og spennende historie, fortalt på en helt unik måte. Den oppleves frisk og overraskende med en helt spesiell stemning. Det er gode karakterer i et interessant miljø. Akkurat hva vi mener skal til for å lage en fantastisk tv-serie!». 

Hva handler Dødens spill om?
Etter farens plutselige død finner Rebekka et åndebrett som setter henne i kontakt med mørke krefter. Det hun trodde var en ulykke, viser seg å være et drap og merkelige ting begynner å skje. Rebekka står plutselig overfor et mysterium som er langt større enn hun kunne forestille seg. I bok 2, Den sorte bruden, forsvinner Helenes fostersøsteren May-Liss sporløst på vei hjem fra butikken. Når Helene får vite at May-Liss har prøvd et åndebrett kvelden før, trosser hun advarselen om aldri å ta i bruk sin evnen til å kommunisere med døde. Mørke krefter settes i gang. Helene dras inn i et spill hun ikke har kontroll over ...

Har hentet inspirasjon fra eget liv og lokale sagn
Anne Elvedal er åpen om at hun har brukt erfaringer og opplevelser fra eget liv. Hun mistet selv sin far i en dramatisk ulykke i ung alder. Og hun vokste opp i et bilmiljø, som også preger handlingen og rammen rundt Dødens spill. Hun har også hentet inspirasjon til Den sorte bruden fra sagnet om «Brura på Gevingåsen». Gevingåsen ligger til orientering i Anne Elvedals hjemtrakter, mellom Hommelvik og Stjørdal.

Kontaktinfo:
Anne Elvedal: anne@elvedal.no / mobil: 97731401
Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649