Gå videre til innhold
Ben Adams er kjent fra den maskerte sangduoen Subwoolfer og fra boybandet A1. Nå debuterer han som barnebokforfatter på Cappelen Damm med tegneserien Subwoolfer: Oppdrag bestemor
Ben Adams er kjent fra den maskerte sangduoen Subwoolfer og fra boybandet A1. Nå debuterer han som barnebokforfatter på Cappelen Damm med tegneserien Subwoolfer: Oppdrag bestemor

Pressemelding -

Ben Adams debuterer som forfatter i Norge

Den kjente artisten fra Subwoolfer, som representerte Norge i Eurovision Song Contest i 2022, debuterer med barnebok på forlaget Cappelen Damm.

Subwoolfer: Oppdrag bestemor er første bok i en tegneserie skrevet av Ben Adams om de gule ulvene Jim og Keith på ferd i verdensrommet. Serien er illustrert av Martin Aas.

Som en maskert duo representerte Subwoolfer Norge under Eurovision Song Contest i Italia i 2022 med låta «Give that wolf a banana», hvor de kom på 10 plass. Det var mange spekulasjoner om identiteten til den maskerte duoen, og under MGP-finalen i 2023 kastet Ben Adams og Gaute Ormåsen maskene mens de framførte en ny singel «Worst kept secret». Samme kveld annonserte de også at Ben Adams hadde inngått bokavtale med Cappelen Damm.

Helsprø ferd gjennom verdensrommet

I den første boka følger vi de to ulvene Jim og Keith som bor på månen hvor de ikke spiser noe annet enn bananer. En dag krasjlander en astronaut på månen, og forteller de sultne ulvene om bestemors hus der de kan spise så mye de orker. Deretter begir de seg ut på en helsprø ferd ut i verdensrommet på jakt etter bestemor. Men hva skjer når bestemor oppdager at de vil spise henne?

Ønsker å nå de barna som leser minst med tegneseriebok

Ben Adams ønsket å skrive barnebok for å nå de barna som ellers ikke leser.

- Som barn likte jeg ikke å lese bøker, men jeg elsket tegneserier. Jeg ville skrive en bok som barn virkelig ønsker å lese, til og med de som ikke er opptatt av lesing. Som forelder selv vet jeg hvor viktig det er å finne den rette boka og hvor vanskelig det kan være, så jeg har skrevet min egen løsning på problemet og forhåpentligvis kan dette være løsningen for andre også, sier Adams.

Ben Adams er også kjent som medlem av det norsk-britiske boybandet A1 som toppet hitlistene verden over på 2000-tallet med låter som «Same Old Brand New You» og en coverversjon av a-ha's «Take On Me».

Subwoolfer: Oppdrag bestemor er i salg fra 10. august.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.