Følg Cappelen Damm

Bjørg Vik-prisen til Saabye

Pressemelding   •   sep 23, 2018 16:23 CEST

Hedret for sin novellekunst (Foto: cappelen damm)

Lars Saabye Christensen mottok i går Bjørg Vik-prisen 2018. Vinneren var tilstede i et fullsatt Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn lørdag for å motta prisen.

Prisen gis til en norsk forfatter som gjennom enkeltverk eller forfatterskap viser originalitet, litterær kvalitet og nytenkning gjennom sin kortprosa, noveller eller lyrikk - og Saabye Christensen får prisen for sine noveller.

Juryens begrunnelse:

 Prisvinneren er en etablert romanforfatter – og en like etablert lyriker. Med årets pris vil juryen løfte fram novellisten Lars Saabye Christensen. Om novellene utgjør en liten del av det samla forfatterskapet, så vil juryen hevde at det er her vi finner basisen, selve grunnmuren under byggverket. Novellene gir stoffet en fortettet form, fokuset er skarpere. Det er i novellene fantasien får armslag, det er her det burleske slipper til, hele tida med mørke understrømmer som balanserer det hele. Det typiske persongalleriet, de klossete, litt mislykkede, fulle av selvironi, er enda mer tilstede i novellene. Forfatteren bekrefter den gamle sannhet: Det er i det korte formatet en prosaist viser sin storhet. Juryen har stor glede av å gi Bjørg Vik-prisen for 2018 til Lars Saabye Christensen.

Juryen for 2018 har bestått av:
Ingrid Elisabeth Kåss, Erik Jensen, Lene Lauritzen, Frode Halvorsen, Astrid Borchgrevink Lund og Per Erik Buchanan Andersen.

Lars Saabye Christensen er for tiden aktuell med andre bind i den kritikerroste romanverket Byens spor.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.