Gå videre til innhold
«Også for oss som allerede har lest Sapiens åpner dette tegnede universet for nye innsikter», sier Dag O. Hessen om tegneserieutgavene av Hararis bestselgende bok Sapiens
«Også for oss som allerede har lest Sapiens åpner dette tegnede universet for nye innsikter», sier Dag O. Hessen om tegneserieutgavene av Hararis bestselgende bok Sapiens

Pressemelding -

Boken som er solgt i over 21 millioner eksemplarer gjør nå suksess som tegneserie

Yuval Noah Harari har solgt over 21 millioner eksemplarer av "Sapiens - en kort historie om menneskeheten". Boken, som har fått både Barack Obama og Bill Gates til å juble, er oversatt til 65 språk. Nå finnes den også i tegneserieversjon.

Mange har rost Harari for hvordan han i Sapiens med letthet manøvrerer mellom ulike forskningsområder og perspektiver når han tar leserne med gjennom menneskehetens historie, fra homo sapiens' første skritt på jorden og frem til i dag. The Guardian skrev at Sapiensrevolusjonerte sakprosa-markedet ved å tilgjengeliggjøre krevende fagstoff for vanlige lesere. Nå ønsker Harari å nå enda bredere ut med historien ved å utgi boken i tegneserieformat. Den tegnede versjonen av Sapiens vil bli utgitt i hele fem bind totalt, hvorav de to første nå allerede er i salg. Illustratørene Daniel Casanave og David Vandermeulen er medforfattere på utgivelsene.

Første bind, som fikk tittelen Menneskehetens begynnelse, ble lansert i 2020 og oversatt til norsk av Anne Audhild Solberg. Nå er også andre bind, med tittelen Sivilisasjonens søyler, på plass i norsk utgave og kan leses helt uavhengig av det første bindet.

Sivilisasjonens søyler forteller historien om hvordan Homo sapiens forlot sin nomadiske tilværelse for å slå rot og dyrke jorden – uten å få et bedre liv. Leseren får vite hvordan hveten tok over verden, hvordan et usannsynlig ekteskap mellom en gud og en byråkrat avfødte de første imperiene, hvordan krig, hungersnød, sykdommer og ulikhet ble en del av levekårene våre, og hvorfor vi trolig bare har oss selv å skylde på.
Som originautgaven utfordrer også tegneserieversjonen av Sapiens leseren på alt det vi trodde vi visste om menneskehetens begynnelse.

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Relatert materiale

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.