Følg Cappelen Damm

Danmarks største forlag satser på norsk debutant

Pressemelding   •   okt 11, 2020 12:38 CEST

«Gulraiz Sharif må være det friskeste pustet i bokhøsten,» skriver NRKs anmelder Anne Cathrine Straume. «Han kan komme til å bli stående som en av bokhøstens fremste, frekkeste og mest underholdende nye stemmer», skrev Ingrid Åbergjord i Aftenposten

Gulraiz Sharif opplever stor suksess med debutboken Hør her’a! Boken blir omtalt som et fyrverkeri av en roman som treffer lesere i alle aldre. Den skildrer minoritetsmiljøet på en original og særegen måte, og byr på sleivspark til alle deler av det norske samfunnet. Både kritikere og vanlige lesere jubler over boken som nå er trykket i et opplag på hele 10 000 eksemplarer. Et uvanlig høyt tall for en totalt anonym debutant.

Utgis i Danmark
Det er ikke bare leserne som har latt seg begeistre: Anette Garpestad, agent i Cappelen Damm Agency, kan fortelle at det er flere filmprodusenter som har meldt sin interesse for å lage film av boken. Hun er også i ferd med å ferdigstille en avtale rundt teaterrettighetene - dermed er det rimelig å anta at boken etter hvert vil bli satt opp som teater. I tillegg er boken solgt til utlandet. Etter spennende budrunder ble det danske Gyldendal som gikk av med seieren og som nå skal få utgi Hør her’a! i Danmark.

Anne Mørch Hansen som er redaksjonssjef i danske Gyldendal sier -Jeg tror, at der er mange flere gode bøger i Gulraiz Sharif, og på Gyldendal vil vi kunne arbejde med en bog som HØR HER A’ til flere målgrupper og ud på flere platforme og til flere salgskanaler: Vi vil vældig gerne gøre denne forfatter kendt og udbredt blandt danske læsere.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.