Gå videre til innhold
90-tallet var en gullalder for norsk mønsterstrikk: Her representert av VM-genseren fra Val di Fiemme i 1991 (til venstre) og Thunder Bay (til høyre) i 1995 .
90-tallet var en gullalder for norsk mønsterstrikk: Her representert av VM-genseren fra Val di Fiemme i 1991 (til venstre) og Thunder Bay (til høyre) i 1995 .

Pressemelding -

De gamle norske VM-genserne er tilbake

Bredskuldra strikkegensere i geometriske mønstre er tilbake i gatemotebildet. Akkurat en slik som en farmor kan ha strikket til VM i Val di Fiemme i 1991, eller VM i Lahti i 1989. Med Iselin Hafselds nye strikkebok «Norske VM-gensere» kan man nå gjenoppdage de fantastiske strikkemønstrene, og alle vinterminnene som følger med.

-Da jeg ble spurt om å ta oppdraget med å lage en bok med Dales VM-gensere gjennom tidene, fikk jeg flashback til 90-tallet. Dale of Norway inviterte på den tiden designere til konkurranser om VM- og OL-gensere. Det skulle være ny norsk look, håndstrikk og sporty. Min kollega den gang Kirsti Bræin og jeg vant til sammen fire år på rad. To av genserne er presentert i denne boken. Til sammen inneholder boken et utvalg av 17 VM-gensere med oppskrifter til voksen og barn, tilbehør og fargevarianter. Boken starter med den offisielle VM- genseren som ble laget til VM i Oslo i 1966 og avslutter med VM i Seefeld i 2019, sier forfatter Iselin Hafseld.

Siden 1954 har Dale of Norway vært offisiell leverandør av OL- og VM-gensere til Norges Skiforbund. De utviklet gensere som ble en del av utstyrspakken til utøverne. Det ble laget oppskrifter for håndstrikk, og genserne ble produsert og solgt som ferdigstrikk. Skigenserne ble enormt populære, og det toppet seg fram mot OL på Lillehammer i 1994. Det ble strikket mengder av skigensere hvert år, og Dale of Norway solgte store volumer av de forskjellige trikotasjegenserne, både i Norge og til eksport.

For intervju, presseeksemplar, bilder eller forespørsel om bruk av mønster kontakt presseansvarlig i Cappelen Damm Kristine Kleppo: kristine.kleppo@cappelendamm.no, tlf: 47374123

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.