Følg Cappelen Damm

Dramatisk om fødsel i snøhule

Pressemelding   •   jan 19, 2021 09:00 CET

Miraklet i snøhulen er Kim Leines fjerde barnebok. Den anerkjente danske illustratøren Peter Bay Alexandersen gir fargerikt liv til historiene.

Norsk-danske Kim Leine har utgitt flere kritikerroste voksenromaner parallelt i Norge og Danmark. I 2013 mottok han Nordisk Råds litteraturpris for romanen Profetene i Evighetsfjorden, med handling lagt til Grønland, der han bodde i mange år. Men Leine er også en betydelig barnebokforfatter. Nå er han ute med ny bildebok, Miraklet i snøhulen, den tredje om søskenparet Andreas og Sofie. Denne gang opplever de to stor dramatikk når mamma'n må føde i en snøhule. Og får tvillinger attpå til!

Miraklet i snøhulen (2021)
Dette er en vakker og spennende bildebok om naturkrefter og livets under! Vi er på Grønland. Sofie og Andreas gleder seg til å blistoresøster og storebror. Men når mamma'n skal føde, er helikopteret til reparasjon, og de må ta hundesleden over isen til sykehuset. Sola skinner, og de fyker av gårde - men plutselig oppdager Andreas vind over fjellet: Piteraq! Orkan! De må søke tilflukt i en snøhule, og der kommer helt uventet - TO nye søsken til verden!

Jenta som kunne snakke med hunder (2017)
Jenta som kunne snakke med hunder (2017) møter vi Sofie, som elsker hunder. Hun kan til og med snakke med dem! Vær forsiktig, sier mamma! Hos Nuka får Sofie hilse på fire nyfødte valper. Men det liker ikke hundemamma'n. Den angriper, og stakkars Sofie må sy 52 sting!

Gutten som dro nordover med faren sin for å finne julenissen (2016)
Dette er den første boken om Sofie og Andreas. De har en pappa som ikke liker jul, og ikke tror på nissen. Andreas og pappa drar nordover med hundeslede, og overnatter i en hytte midt i isbjørnland. Og jammen dukker ikke julenissen opp! Eller var det kanskje noe annet - med pels?

Skogpiken Skjerv (2016)
Skogpiken Skjerv (2016) er en klassisk historie om en modig og tøff jente, som må klare seg selv i en stor skog. Kim Leine skriver med stor kjærlighet om barnet som kjemper mot det onde, og leseren lider med. En fortelling om vennskap, håp og mot.

Gjennomillustrerte bøker
Peter Bay Alexandersen er en av Danmarks mest anerkjente og populære illustratører. Han har skapt et stemningsfulle univers i alle de fire Kim Leine-bøkene.

Kim Leine og Peter Bay Alexandersen (ill.)
Miraklet i snøhulen
Bildebok 6-9 år
Kr 299,-
Cappelen Damm