Gå videre til innhold
FLETTEFIN: Fletter er både klassisk og elegant - enten det er til bunaden eller en florlett sommerkjole.
FLETTEFIN: Fletter er både klassisk og elegant - enten det er til bunaden eller en florlett sommerkjole.

Pressemelding -

Flettefin til 17. mai!

Ordet vikingfletter er kanskje ikke det første du forbinder med fine fletter for den store nasjonaldagen? Men her er det mye ny og fantastisk fin inspirasjon å hente!


Lær deg å flette nydelige moderne vikingfletter: Frøyas drømmeflette, Vikingmøyens flette eller Vikinghøvdingens tvister. Eller la deg inspirere av bokens fletteoppskrifter til å lage din egenkomponerte vikinglook! Vikingfletter gir deg mange oppskrifter som er enkelt beskrevet ved hjelp av trinn for trinn-forklaringer.

Fletteoppskriftene har ulik vanskelighetsgrad og frisyrene tar alt fra 5 til 45 minutter å lage. Boken gir deg dessuten bonusinfo og gode råd og tips til bruk av bølgekrølljern, kobbersnorer, hårtråder og mye mer.

Gratulerer med dagen!


Frøyas drømmeflette - trinn for trinn

Frøya var vikingenes fruktbarhetsgudinne. Til denne gudinnefletten skal du flette en fiskebeinsflette som flettes over i en vanlig flette. Dette er to veldig klassiske fletter som blir guddommelig vakre når de flettes sammen.

Vanskelighetsgrad: Middels

Tid: 15 minutter

Du trenger: 1 stor lateksstrikk, 2 små lateksstrikker, 1 hårring, kobbertråd

TIPS! Du kan bruke fargede glassperler som hårpynt, og har du litt trening, kan du flette en ravkjede inn i den brede fletten i midten.


Slik gjør du:

1. Samle topphåret i den ene hånden. Lokken skal flettes i fiskebeinsflette og vanlig flette. Del lokken i to like store deler.

2. Nå skal det flettes fiskebeinsflette. Ta en liten lokk fra den ytterste lokken mot høyre og kryss over midten. Integrer lokken i den venstre lokken.

3. Det er viktig å holde flettelokken i midten.

4. Ta en liten lokk fra den ytterste lokken mot venstre og kryss over midten. Integrer lokken i den høyre lokken.

5. Bytt på å ta en liten lokk fra høyre som du krysser over midten og integrerer, og fra venstre, som du også krysser over midten og integrerer. Gjør dette fem ganger fra hver side.

6. Etter at du har flettet fiskebeinsflette fem ganger, deler du lokken i tre like store deler. Begynn å flette lokken vanlig hele veien nedover.

7. Flett hele veien ned og fest med en strikk.

8. Se den ferdige fletten.

9. Ta en liten lokk fra høyre side, flett lokken vanlig hele veien ned og fest med en liten strikk.

10. Gjør det samme i venstre side som i punktet ovenfor. Nå er alle tre fletter flettet. Sett en hårring i den store fletten.

Om forfatteren:

Annette Collin er utdannet frisør og har hentet inspirasjon fra bøker og filmer om vikingene for å lage frisyrene du finner oppskriftene på i denne boken. Boken er oversatt av Lotte Holmboe.

Emner

Kategorier


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.