Gå videre til innhold
Første norske roman som går tett på "boling"

Pressemelding -

Første norske roman som går tett på "boling"

NY BOK: Annette Münch: Badboy: Steroid

Annette Münch skriver rått og realistisk om bruken av anabole steroider.

Presset dagens unge opplever er mye debattert og en uttalt bekymring i samfunnet. Det handler om å framstå som vellykket – både i virkeligheten og på sosiale medier – og å ha fysisk og psykisk kontroll, ikke minst over egen kropp. Anabole steroider nevnes ofte i denne debatten. Men hvem er egentlig de unge brukerne?

Anabole steroider er ulovlig å produsere, selge og bruke. Samtidig er stoffene svært utbredt, i alle sosiale lag, og innenfor de fleste aldersgrupper. Likevel er det sjelden vi får et egentlig innblikk i hva det vil si å være bruker.

Badboy: Steroid er basert på forfatterens samtaler med unge brukere av anabole steroider. Den handler om et misbruk som er mer utpreget og omfattende blant unge enn vi tør tenke på. Annette Münch går tett innpå brukeren, og hovedpersonen Caspers kamp for tilværelsen er en skremmende påminnelse om at å vokse opp med selfies og økende kroppsfokus krever mange typer styrke.

Om handlingen i boka:
Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen. Så dukker Liam opp. Han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontroll over eget liv. Casper bestemmer seg for å bli en «badboy». Snart vikles han inn i mer trøbbel enn han makter å håndtere. Det er da lillebror forsvinner.

For ekspertuttalelser om temaet:
Bjørn Barland, førsteamanuensis ved Politihøgskolen i Oslo, er blant landets mest kunnskapsrike når det gjelder doping. Les Intervju med Bjørn Barland på fmr.no
Kontakt Bjørn Barland
: 488 87 942, bjobar@phs.no

 – Badboy: Steroid er en god skildring av ungdom som bruker anabole steroider. Historien sammenfaller med det vi i Dopingtelefonen får av skjebner. Boken er veldig, veldig troverdig, sier Margaret Tveitan, leder ved Dopingtelefonen ved Aker sykehus.
Kontakt Margaret Tveitan: 970 97 401, magga.tv@hotmail.com

”Kraftig økning i dopingbeslag. Politi og tollvesen beslagla i andre halvår i fjor 60 prosent mer doping enn i samme periode året før. Økningen ser ut til å fortsette i år.”
Kripos, 11.8.2014

“Politiet mener det ikke er utenkelig at det omsettes doping for mellom 75 og 300 millioner kroner i Norge årlig.”
Aftenposten, 13.1.14

”Kroppspresset for unge menn har aldri vært større enn nå.”
Professor Jorunn Sundgot Borgen, Norges Idrettshøyskole, til NRK 16.7.2014

Lenker til relevante saker:
Fra nrk.no: Gutter kaster klærne på Instagram
Fra Østlandets blad:
– Kroppsidealet for guttene har blitt ganske ekstremt
Fra Aftenposten.no:
Derfor bruker norske menn steroider
Fra NRK Ytring:
Pres(s)tasjonen ved å være mann

Om forfatteren:
Annette Münch (f. 1981) er oppvokst i Bærum, bosatt i Oslo. Hun har jobbet som magasinredaktør i Egmont og vært ansvarlig for debattsiden Si ;D i Aftenposten. Hun er i dag redaktør og partner i Flow Media. Annette Münch har høstet priser og ros for sine rå og realistiske ungdomsromaner. Hun debuterte i 2006 med Kaoskrigeren, som fikk Kulturdepartementets debutantpris. I 2009 kom kritikerroste og Brageprisnominerte Jenteloven. I 2012 var hun medforfatter av faktaboka Den ultimate guiden til kampsport.


  

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.