Gå videre til innhold
Leseløver er en serie lettlestbøker for barn som er i ferd med å lære å lese, og for de som har knekket lesekoden. Dette er bøker som inviterer til lystbetont lesetrening og som er tilpasset den enkeltes ferdighetsnivå. og
Leseløver er en serie lettlestbøker for barn som er i ferd med å lære å lese, og for de som har knekket lesekoden. Dette er bøker som inviterer til lystbetont lesetrening og som er tilpasset den enkeltes ferdighetsnivå. og

Pressemelding -

Forsker skriver lettlestbok om ekle ting for å få barn til å lese

Førsteamanuensis i kjemi, Alexander H. Sandtorv, har skrevet en skikkelig ekkel lettlestbok for barn i den populære serien Leseløver. Boken har naturlig nok fått tittelen Ekkelt, og er full av slim, snørr, promp og bæsj. Sandtorv gir svar på hva vi synes er ekkelt, en tematikk han håper vil skape nysgjerrighet, leselyst og leseglede hos ferske lesere.

Leseløver - lettlestbøker på tre nivåer
Dyktige, og ofte kunnskapsrike, forfattere står altså bak Cappelen Damms populære serie Leseløver, lettlestbøker som finnes på tre nivåer og vanskelighetsgrader. Blant utgivelsene finnes skjønnlitteratur, sakprosa/faktabøker og vitse- og gåtebøker. Serien så dagens lys på 1980-tallet, og har senere bidratt til å gi flere generasjoner barn lesetrening i en avgjørende fase. Totalt sett er det trykket flere hundretusen Leseløver.

Løvunger, Min første leseløve og Leseløver
Løvunger er for de yngste, som fortsatt gjerne vil bli lest for, men også har begynt å famle seg frem selv (4-7 år). Her er det én setning for hvert oppslag, og illustrasjonen har en helt sentral plass. Blant vårens nyheter finner vi Martin von Dürenfeldts Vulkaner, og Fredrikke Nicolaisen og Johan Egerkrans (ill.) Lørdag med pappa.

Min første leseløve har mer tekst og krever litt større leseferdigheter (6-9 år). Vitseløve7 Prompevitser, illustrert av Johan Wanloo, slår garantert an. Håkon Forfod Sønneland og Jens A. Larsen Aas står bak Rare fakta. Europa, med appell til de kunnskapstørste. Og Anneli Klepp kommer med Leona i bursdagstrøbbel, tredje boken om denne elleville jenta. Cathrine Sandmæl har illustrert alle tre bøkene.

Leseløver er for de som virkelig har knekket lesekoden og trenger større utfordringer (7-11 år). Her finner vi Alexander H. Sandtorvs bok Ekkelt, guffent illustrert av Linn Isabel Eielsen og Thomas Kirkebergs Enten eller - 100 ville dilemmaer! 

NB! Anmeldereksemplarer av Leseløvene fås ved henvendelse til forlaget.

Kontaktpersoner i forlaget:
Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomslitteratur, Anne Østgaard, mobil 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no
Barne- og ungdomsbokredaktør Cecilie Kirkaune Bodahl, mobil 918 44 240 / cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.