Gå videre til innhold
Som barn spilte Fridtjof Stensæth Josefsen skarptromme i Uranienborg skolekorps. Nå har han skrevet en barnebok om et skolekorps som går seg vill. Foto: Maria Kleppe Vihovde
Som barn spilte Fridtjof Stensæth Josefsen skarptromme i Uranienborg skolekorps. Nå har han skrevet en barnebok om et skolekorps som går seg vill. Foto: Maria Kleppe Vihovde

Pressemelding -

Fridtjof Stensæth Josefsen debuterer med barnebok høyaktuell til 17. mai.

Komikeren og skuespilleren spilte selv skarptromme i Uranienborg skolekorps som barn. Nå debuterer Fridtjof Stensæth Josefsen som forfatter med barnebok om et skolekorps som går seg vill på 17. mai.

Barneboken Korpset som tok til høyre i stedet for venstre handler om et skolekorps som skal ut og marsjere på 17. mai. De tar feil i et veikryss, og ender opp med å marsjere jorda rundt på leting etter feiringen. Vil de rekke tilbake til Norge før nasjonaldagen er over? Boken er illustrert av Bård Sletvold Torkildsen.

Fridtjof Stensæth Josefsen (f. 1990) er komiker og skuespiller kjent fra blant annet Manndag, Hit for hit og Dummedag på NRK, Nissene i bingen på TVNorge, og Kollektivet på TV2. Både Hit for Hit og Kollektivet ble nominert til Gullruten for beste humorprogram og for Manndag ble han nominert til Gullruten for beste skuespiller humor. Manndag ble også nominert til Cannesseries i kategorien beste kortformatserie. På teaterscenen har han figurert i rollen som Willy Wonka i Charlie og sjokoladefabrikken ved Det norske teatret, og i Nattergalen ved Nationaltheatret.

Bård Sletvold Torkildsen har illustrert flere barnebøker, blant annet Herman - historier fra en udiagnostisert oppvekst av Herman Flesvig og Erlend Loe.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.