Gå videre til innhold

Pressemelding -

Gled dere til en ny bok i serien om Mma Ramotswe og Damenes detektivbyrå i Botswana De populære bøkene er nå filmatisert og serien sendes på NRK1 hver mandag

Oversatt av Toril Hanssen

Precious Ramotswe har aldri tenkt på at det skulle finnes ulemper med å være den mest kjente detektiven i Botswana. Ikke før et anonymt hatbrev leveres inn til detektivbyrået der hun og Mma Makutsi arbeider.

Mens damene forsøker å identifisere brevskriveren har de flere andre saker å ta seg av, og klientene drømmer om mirakler. Blant annet hjelper damene en adoptert kvinne som vil finne sin biologiske familie.  Et mirakel håper også Mma Ramotswes ektemann, Mr J.L.B. Matekoni, på. Han har fått kontakt med en lege som kanskje kan hjelpe parets adoptivdatter til å gå igjen. Han er villig til å betale mye penger for å få dette til å skje. Mma Ramotwes tro på at alle mennesker er gode skal få få seg en knekk i denne boken. Hun må revurdere det komplekse innholdet som kan ligge i sannhet, og fundere på om det noen ganger er best ikke å kjenne den.
Dette er bok nummer ni om Damenes detektivbyrå Nr. 1



ALEXANDER MCCALL SMITH ble født i Zimbabwe og fikk sin utdannelse der og i Skottland. Han er professor i medisinsk jus ved universitetet i Edinburgh og er aktiv i en rekke nasjonale og internasjonale fora for bioetikk. Forfatterskapet inneholder bøker om medisinsk jus, om strafferett og filosofi såvel som en rekke barnebøker, novellesamlinger og romaner. Han har undervist ved forskjellige afrikanske universiteter, blant annet i Botswana der han var bosatt i en periode.
Ta kontakt for mer informasjon
Inger Skarre inger.skarre@cappelendamm.no. 21 61 75 82 eller 988 21 642

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.