Gå videre til innhold
Gode råd i pensjonsjungelen

Pressemelding -

Gode råd i pensjonsjungelen

Ny bok:
Alt du trenger å vite om pensjon
av Alexandra Plahte og Hilde Nordstoga

To av Norges fremste eksperter på pensjon, Alexandra Plahte og Hilde Nordstoga, deler sine erfaringer med pensjonsreformen i boken Alt du trenger å vite om pensjon. Både den enkelte og bedrifter blir med de nye pensjonsreglene stilt ovenfor en rekke alternativer og valgmuligheter som man faktisk er nødt til å ta stilling til.

Boken fremstiller temaet pensjon på en lettfattelig måte. Ved hjelp av praktiske eksempler og illustrasjoner synliggjøres konsekvenser av aktuelle pensjonsvalg for så vel arbeidsgiver som arbeidstaker. Boken fremstiller helheten i pensjonssystemet på en unik måte og gir et godt grunnlag for økonomiplanlegging.

Forfatterne går blant annet grundig gjennom reglene om tjenestepensjon, med tips til hva bedriftene bør tenke på for å kunne foreta riktige valg. Boken er oppdatert på siste nytt om forslag til nye tjenestepensjonsprodukter i privat sektor og til overgangsordninger for eksisterende ytelsespensjonsordninger (Banklovkommisjonens utredninger II og III). Boken er à jour per mars 2013.

Alt du trenger å vite om pensjon henvender seg både til privatpersoner, ansatte og bedrifter i privat og offentlig sektor. I bedriftene vil den være spesielt nyttig for alle som arbeider med pensjon, økonomi, seniorpolicy, omstilling m.m. Boken gir en brukervennlig oversikt over pensjon fra folketrygden og arbeidsforhold samt private ordninger. Følgende tema behandles:

• Alderspensjon
• AFP – avtalefestet pensjon
• Annen førtidspensjon, gavepensjon samt pensjon for lønn over 12 G
• Uføreytelser
• Etterlattepensjon
• Pensjon og skatt

Forfatterne:
ALEXANDRA PLAHTE er jurist og partner i konsulentselskapet Steenberg & Plahte as. Hun jobber som uavhengig rådgiver for offentlige og private virksomheter og deres ansatte innenfor pensjon og omstillinger. Plahte er kjent for sine evner til å formidle komplekst stoff på en forståelig måte. Hun brukes mye som foredragsholder og er stadig å se i media.

HILDE NORDSTOGA er jurist og fagsjef i konsulentselskapet Steenberg & Plahte as. Hun har de siste 12 årene arbeidet som juridisk og økonomisk rådgiver innenfor pensjonsområdet og har bred erfaring som kurs- og foredragsholder. Tidligere arbeidet hun i mange år med pensjons- og trygdeytelser etter folketrygdloven og ulike trygdeavtaler i NAV Internasjonalt. Nordstoga har også skrevet fagartikler for ulike tidsskrifter.

Kontaktinformasjon:
Alexandra Plahte: mob. 907 59 952 eller e-post alexandra@steenberg-plahte.no
Hilde Nordstoga: mob. 971 27 833 eller e-post hilde@steenberg-plahte.no
Redaksjonssjef Unn Kløve: tlf. 21 61 66 15, mob. 934 00 685 eller e-post unn.klove@cappelendamm.no 

Ønsker du tilsendt presse-/anmeldereksemplar av boken? Kontakt markedsansvarlig Annelin Birkeland på e-post annelin.birkeland@cappelendamm.no, tlf. 21 61 66 09 eller mob. 452 09 969.

Related links

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.