Gå videre til innhold
Over 100 bidragsytere har skrevet tekster til Greta Thunbergs nye Klimaboka.
Over 100 bidragsytere har skrevet tekster til Greta Thunbergs nye Klimaboka.

Pressemelding -

Greta Thunberg håper den nye Klimaboka kan være en håndbok som bidrar til endring

"Ikke hør på meg, hør på forskerne, hør på ekspertene, hør på de som er mest berørt", sier Greta Thunberg. Hun utgir nå Klimaboka hvor hun har samlet kunnskapen til over hundre eksperter – geofysikere, oseanografer og meteorologer; ingeniører, økonomer og matematikere; historikere, filosofer og urfolksledere – for å gi oss informasjonen vi trenger for å bekjempe klimakatastrofer. Sammen med dem deler hun sine egne historier om å demonstrere og avdekke grønnvasking rundt om i verden. Hun viser at dette er en av våre største utfordringer, men også vår største kilde til håp.

-Dette er verdens viktigste historie, og den må vi fortelle så høyt stemmene kan bære, til alle som kan høre oss. Derfor har jeg bestemt meg for å bruke plattformen min til å lage denne boken, som er basert på den beste vitenskapen som er tilgjengelig for øyeblikket – en bok som dekker klima-, økologisk- og bærekraftskrisen helhetlig. For klimakrisen er selvsagt bare et symptom på en mye større bærekraftskrise. Mitt håp er at denne boken kan være en slags go-to-kilde for å forstå disse forskjellige, tett sammenkoblede krisene, sier Thunberg.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.