Gå videre til innhold
Greta Thunberg har fått med seg verdenledende forskere og tenkere til å lage «Klimaboka», som lanseres høsten 2022. Cappelen Damm gir ut den norske utgaven. Foto:  Kim Jakobsen To
Greta Thunberg har fått med seg verdenledende forskere og tenkere til å lage «Klimaboka», som lanseres høsten 2022. Cappelen Damm gir ut den norske utgaven. Foto: Kim Jakobsen To

Pressemelding -

Greta Thunberg lanserer ny bok til høsten

Klimaboka av Greta Thunberg vil bli lansert 27. oktober. Boka har norsk utgivelse samtidig som den engelske,

«Dette er verdens viktigste historie, og den må fortelles så vidt og bredt som stemmene våre kan bære, og vel så det. Det er derfor jeg har bestemt meg for å bruke plattformen min til å lage denne boken, som er basert på den best forskningen vi har tilgjengelige nå – en bok som dekker klimakrisen, den økologiske krisen og bærekraftkrisen på en helhetlig måte. For klimakrisen er selvfølgelig bare et symptom på en mye større bærekraftkrise. Jeg håper at denne boken kan bli en selvskreven kilde for folk som ønsker å forstå disse krisene som henger så tett sammen.» Greta Thunberg


Greta Thunbergs taler rystet verden. Med Klimaboka har hun lagd et uunnværlig verktøy for alle som vil hjelpe til med å redde den.

Klimaboka gir et globalt overblikk over hvordan planetens mange kriser henger sammen, og forteller den usminkede sannheten om hvordan og hvorfor verden forandrer seg.

Geofysikere og helseeksperter, havforskere og meteorologer, ingeniører og urbefolkningsledere, økonomer, psykologer og filosofer fra hele verden har brukt sin ekspertise og førstehånds erfaring til å utvikle en dyp forståelse av krisene vi står overfor. I Klimaboka har Greta Thunberg samlet over 100 ledende eksperter, aktivister og formidlere av vår tids klimadestabilisering for å dele denne kunnskapen med oss alle sammen. Anerkjente forskere som Johan Rockström, Michael Mann, Katherine Hayhoe, Friedrike Otto, Stefan Rahmstorf, Saleemul Huq og Carlos Nobre får følge av fremstående eksperter som Thomas Piketty, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Naomi Klein og Amitav Ghosh. (Se den fullstendige listen under.)

Fra smeltende brehyller til urbefolkningers suverenitet, fra «fast fashion» til fremtiden for mat og den større bærekraftkrisen, vitnesbyrdene deres presenteres her i form av fengslende historier om endring, handling og tilpasningsdyktighet, forsterket av virkningsfulle grafer og fotografier.

Sammen med dem deler Greta sine egne historier om læring, demonstrasjoner og avdekking av grønnvasking verden rundt og avslører hvor mye som er blitt holdt hemmelig for oss. Hun viser at dette er et av våre største problemer, men også en av de største kildene til håp.

Hvis vi ikke er i stand til å se mønsteret, vil vi ikke finne bærekraftige løsninger på klimakrisen og den økologiske krisen. Når vi alle får se det store bildet, kan vi handle. Streiken til et skolebarn skapte globale protester. Hva kan vi få til sammen hvis vi virkelig prøver?

«I Klimaboka har Greta vist at hun er en av våre beste og mest oppildnende, nye forfattere. I en rekke skarpe, innsiktsfulle og glødende kapitler som knytter de ulike delene av boken sammen, deler hun egne erfaringer og responderer på det hun har lært. Avsnittene hennes om manglende handling fra styresmaktenes side fremstiller dagens grønnvasking sjokkerende klart, og det er umulig å ignorere oppfordringen hennes om klimarettferdighet. Dette er en unik bok, full av moralsk besluttsomhet, som har som mål å endre klimasamtalen for alltid.» Chloe Currens, redaktør, Penguin Press, London


Internasjonale forleggere:
Rettighetene er blitt solgt i Tyskland (S. Fischer Verlag), Frankrike (Calmann-Lévy), Nederland (De Bezige Bij), Italia (Mondadori), Sverige (Polaris), Danmark (Politikens Forlag), Norge (Cappelen Damm), Spania (PRH Spain – Lumen), Portugal (PRH Portugal), Brasil (Companhia das Letras), Polen (Agora), Japan (Kawade Shobo) og Tsjekkia (Euromedia).

Bidragsytere:

Abrahm Lustgarten
Adriana de Palma
Alexander Popp
Alexandra Urisman Otto
Alice Garvey
Alice Larkin
Amitav Ghosh
Ana M. Vicedo-Cabrera
Andy Purvis
Annie Lowrey
Ayana Elizabeth Johnson
Ayisha Siddiqa
Beth Shapiro
Beverly Law
Bill McKibben
Bjørn H. Samset
Carlos Nobre
Christian Brand
Dave Goulson
David Wallace-Wells
Derek Macfadden
Disha A. Ravi
Drew Shindell
Elin Anna Labba
Elizabeth Kolbert
Erica Chenoweth
Eugene Linden
Felipe J. Colón-González
Friederike Otto
George Monbiot
Gidon Eshel
Glen Peters
Hans-Otto Pörtner
Hilda Flavia Nakabuye
Hindou Oumarou Ibrahim
Ina Maria Shikongo
Isak Stoddard
Jacqueline Patterson
Jason Hickel
Jennie C. Stephens
Jennifer A. Francis
Jennifer Soong
Jillian Anable
Joëlle Gergis
Johan Rockström
John Barrett
John Brownstein
Julia Arieira
Karin Kvale
Karl-Heinz Erb
Kate Marvel
Kate Raworth
Katharine Hayhoe
Keith W. Larson
Ketan Joshi
Kevin Anderson
Laura Verónica Muñoz
Lorraine Whitmarsh
Lucas Chancel
Margaret Atwood
Marshall Burke
Mauricio Santillana
Michael Clark
Michael Mann
Michael Oppenheimer
Michael Taylor
Mike Berners-Lee
Mitzi Jonelle Tan
Naomi Klein
Naomi Oreskes
Nathália Nascimento
Nicholas Stern
Nicki Becker
Niclas Hällström
Nina Schrank
Olúfémi O. Táíwò
Örjan Gustafsson
Paulo Ceppi
Per Espen Stoknes
Peter Brannen
Peter H. Gleick
Rebecca Wrigley
Ricarda Winkelmann
Rob Jackson
Robin Wall Kimmerer
Saleemul Huq
Samuel S. Myers
Sarah McGough
Seth Klein
Silpa Kaza
Simone Gingrich
Solomon Hsiang
Sonia Guajajara
Sonja Vermeulen
Stefan Rahmstorf
Stuart Capstick
Sunita Narain
Taikan Oki
Tamsin Edwards
Tedros Adhanom Ghebreyesus
Thomas Piketty
Wanjira Mathai
Zeke Hausfather

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.