Gå videre til innhold
Norges "grøsserdronning", Anne Elvedal, er kjent som en fremragende tekstforfatter for film og TV-serier, som Wisting og Twin. Nå har hun sluttført sin første bokserie, "Dødens spill", en paranormal grøsser for ungdom. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
Norges "grøsserdronning", Anne Elvedal, er kjent som en fremragende tekstforfatter for film og TV-serier, som Wisting og Twin. Nå har hun sluttført sin første bokserie, "Dødens spill", en paranormal grøsser for ungdom. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Pressemelding -

Grøsserdronningen Anne Elvedal ute med siste bok i den paranormale romantrilogien Dødens spill: "Mørkets tjener"

Monster sikret seg tidlig film- og TV-rettighetene til «grøsserdronningen» Anne Elvedals ungdomstrilogi, Dødens spill. Nå foreligger siste bok i den paranormale grøsserserien, Mørkets tjener. Forrige bok i serien, Den sorte bruden, er nominert til Uprisen som deles ut i juni.

Anne Elvedal er en av våre fremste film- og serieskapere. Hun har markert seg som Norges «grøsserdronning», og står bak manus til tre Amanda-nominerte spillefilmer og populære serier som Wisting og Twin. Sistnevnte er solgt til nærmere 50 land. Nylig har hun solgt opsjon til et nytt grøsser-manus til en tysk filmprodusent, utviklet i samarbeid med Børning 2-regissør Hallvard Bræin. Bok-trilogien Dødens spill er solgt til både Danmark og Sverige. Anne Elvedal har også skrevet et psykologisk grøsserdrama for NRK Lyddrama som har premiere ved påsketider.

Vellykket debut som ungdomsromanforfatter
Høsten 2020 debuterte Anne Elvedal som ungdomsbokforfatter, med den paranormale grøsserserien Dødens spill. I fjor kom bok 2, Den sorte bruden, og nå er altså bok 3, Mørkets tjener, klar. Andre bok i trilogien er nominert til Uprisen, og serien er solgt til både Danmark og Sverige. Produksjonsselskapet Monster sikret seg tidlig film og TV-rettighetene. Produsent Cathrine Simonsen i Monster er begeistret: «Vi ønsker å lage denne serien fordi vi mener at det er en viktig og spennende historie, fortalt på en helt unik måte. Den oppleves frisk og overraskende med en helt spesiell stemning. Det er gode karakterer i et interessant miljø. Akkurat hva vi mener skal til for å lage en fantastisk tv-serie!».

Hva handler Dødens spill 3 - Mørkets tjener om?
Etter fire måneder på ei ungdomspsykiatrisk avdeling, vender Martin tilbake til Hommelvik. Det er mye han ikke husker fra sommerferien. Han har heller ikke fått kontakt med Rebekka. Når han får vite at Rebekka er forsvunnet, og at det går rykter om at hun har drept kusina si, prøver Martin å finne henne. Det blir et kappløp med tiden, for mørke, farlige krefter herjer i bygda. 

Bruker elementer fra eget liv
Anne Elvedal er åpen om at hun har brukt erfaringer og opplevelser fra eget liv i bøkene sine. Hun mistet blant annet sin egen far i en dramatisk ulykke i ung alder. Og hun vokste opp i et bilmiljø, som også preger deler av handlingen i Dødens spill. Elvedal har ellers hentet inspirasjon til bok 2, Den sorte bruden, fra sagnet om «Brura på Gevingåsen» fra sine hjemtrakter. Gevingåsen ligger til orientering mellom Hommelvik og Stjørdal.

Anne Elvedal
Dødens spill 3: Mørkets tjener
Målgruppe: 14-18 år
Kr 299,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo:
Anne Elvedal: anne@elvedal.no / mobil: 977 31 401
Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.