Gå videre til innhold
Den unge, kritikerroste illustratøren Victoria Sandøy har bidratt med fargerike og kreative illustrasjoner til Helene Uris "ordbok" "Jorden rundt på 80 ord - og andre språkreiser".
Den unge, kritikerroste illustratøren Victoria Sandøy har bidratt med fargerike og kreative illustrasjoner til Helene Uris "ordbok" "Jorden rundt på 80 ord - og andre språkreiser".

Pressemelding -

Helene Uri med bok om ord på reisefot, som har landet i Norge

Språkviter Helene Uri står bak den nye barneboken Jorden rundt på 80 ord - og andre språkreiser. Boken inneholder ord på reisefot, som har slått seg ned i Norge, slik at ordene har blitt en del av språket vårt. Noen ord er kortreiste og har kommet over grensen fra Sverige, andre har reist fra Danmark, England og Tyskland, mens en rekke ord har reist helt fra Sør-Amerika, Afrika og Asia.

Jorden rundt på 80 ord og andre språkreiser har blitt en praktbok som vil bidra til å utvikle barns språkbevissthet, språksans, språkinteresse og ordforråd. Den levendegjør rett og slett språket vårt. På en visuelt fargerik, morsom og pedagogisk måte viser illustratør Victoria Sandøy hvordan ord er på stadig reisefot. Til vanns og til lands. Tekst og illustrasjoner viser hvordan tilreiste ord i språket vårt gjør verden mindre og rikere.

Forfatter Helene Uri leverer innhold med humor og snert - på høyt faglig nivå. Mens illustratør Victoria Sandøy får verket til å se ut som en bildebok produsert av kjente britiske og amerikanske forlag. Dette er en bok som vil få minoritetsspråkfamilier til stolt å gjenkjenne "sitt" land på språkkartene, og oppdage låneord fra sitt språk i norsk. Og den vil være en øyeåpner for etnisk norske nordmenn om hvor internasjonalt og fargerikt det norske språket faktisk er. At alt ikke er "suget av eget bryst".

Helene Uri (f. 1964) har doktorgrad i lingvistikk og er professor II ved forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Bøkene hennes er oversatt til tjue språk og har bl.a. fått Bragepris og Kulturdepartementets pris for barne- og ungdomslitteratur.

Victoria Sandøy (f.1994) har en bachelor i illustrasjon fra Falmouth University i Cornwall, England. Etter uteksaminering i 2018, har hun illustrert en rekke bildebøker. På kort tid har hun blitt en ettertraktet illustratør, og jobber nå med både med norske og britiske utgivelser.

Helene Uri og Victoria Sandøy (ill.)
Jorden rundt på 80 ord - og andre språkreiser
Faktabok for barn
Kr 279,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo:
Helene Uri: Mobil 951 64 102 / helene_uri@hotmail.com
Victoria Sandøy: Mobil 47819193 / vi.sandoey@gmail.com
Anne Østgaard: Mobil 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.