Følg Cappelen Damm

Hiphopere og forfatter med samarbeid mot kroppspress

Pressemelding   •   des 16, 2015 11:00 CET

De populære hiphop-artistene Erik og Kriss og forfatter Annette Münch har gått sammen om å lage en musikalsk forestilling for ungdom med utgangspunkt i den Brageprisvinnende-romanen Badboy: Steroid.

Romanen Badboy: Steroid er basert på forfatterens samtaler med unge, norske gutter som bruker anabole steroider. Historien om Casper viser hvordan det å vokse opp med selfies og økende kroppsfokus krever mange typer styrke. Den anmelderroste boka har kommet i tre opplag, og er oversatt til dansk.

Kroppspress er et hyperaktuelt problem blant dagens ungdom, og Erik og Kriss kjente igjen problematikken fra egen hverdag da forfatte Annette Münch tok kontakt. Etter å ha lest romanen, sa de ja til å skrive låter basert på historien og hovedpersonen.

Resultatet har nå blitt fire svært fengende og sterke låter som også er filmatisert:
«Finn 10 feil»
«Toppen av verden»
«Ødelagt»
«Badboy»

Låtene og musikkvideoene kan oversendes på forespørsel!

Erik og Kriss nye låter er en del av en større 45-minutters forestilling som kombinerer høytlesing av forfatteren med musikkvideoer, foto, lydeffekter og intevjuer med unge steroidebrukere.

Produksjonen skal i 2016 ut på turné på skoler over hele landet, men er også rettet mot voksne som ønsker en større innsikt i problematikken knyttet til ungdom, kroppspress og steroider.

Mer informasjon om prosjektet: http://annettemunch.com/badboy/

Ta kontakt for intervju med forfatter Annette Münch og/eller Erik og Kriss om prosjektet og tematikken.

Kontakt Annette Münch direkte: a-muench@online.no, tlf.: 920 44 368

Øyvind Haukland, Politiadvokat i Rogaland politidistikt, uttaler følgende om romanen Badboy: Steroid:
«Beskrivelsene i romanen stemmer svært godt overens med beskrivelsene fra våre straffesaker. Jeg fikk mange aha-opplevelser da jeg leste, og nå viser jeg til den når jeg bedriver opplæring av polititjenestemenn og jurister om dopingkriminalitet."

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.