Følg Cappelen Damm

Hvordan lager man en baby? Flau samtale får knall kritikker

Pressemelding   •   mar 26, 2019 10:24 CET

Anna Fiske tegner og forklarer på barnas premisser.

Med terningkast seks i både VG og Dagbladet, samt strålende kritikk i NRK ligger Anna Fiskes nye bok "Hvordan lager man en baby" an til å bli en moderne klassiker. Hun vil kunne bli en uvurderlig hjelp til foreldre som kvier seg for pinlige samtaler.

Det gis ikke så ofte ut likefremt ærlige bøker for småbarn om hvordan babyer lages. I barnebokforfatter og illustratør Anna Fiske sine hender behandles temaet med varme og humor for en ny generasjon med barn og foreldre.

Nye teknikker
På 70-og 80-tallet blei storken bytta ut med noen skjellsettende leseropplevelser for den tidens unger. Nå har turen kommet til deres unger igjen. Og sannheten, som har vært den samme i hvert fall gjennom de 200 000 årene i menneskets eksistens, har forandra seg litt i løpet av de siste tiårene. Vitenskapen har endret totalt på noen av teknikkene, og familiene er mer forskjellige enn tidligere.

Rett på sak
I Hvordan lager man en baby? tar Anna Fiske for seg spørsmålene alle barn lurer på:

Hvordan kommer babyen seg inn i mammas mage? Hvem kan lage en baby, og hvordan gjøres det egentlig? Anna Fiske tegner og forklarer med kjærlighet, oppriktighet og mye humor. De lekne illustrasjonene hennes viser konkret hvordan man lager en baby og danner et ærlig utgangspunkt for videre diskusjon mellom barn og foreldre.


Anna Fiske (f. 1964) er illustratør, bildebokforfatter, tegneserieskaper og billedkunstner. Hun har høstet svært mange priser og utmerkelser for sitt kreative og nyskapende arbeid innen barnebokfeltet, og ble bl.a. nominert til ALMA-prisen (Astrid Lindgren Memorial Award) i 2016. I fjor vant hun Brageprisen for boka Elven.

For intervju med Anna Fiske eller bok kontakt Kristine Kleppo i Cappelen Damm: Kristine.Kleppo@Cappelendamm.no Tlf: 47374123

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.