Følg Cappelen Damm

Jul i Blåfjell kåret til tidenes beste, norske julekalender

Pressemelding   •   des 20, 2018 15:16 CET

Folket har talt og det er «Jul i Blåfjell» som stikker av med seieren for beste julekalender.

Dagbladets lesere har talt: «Jul i Blåfjell» tidenes beste norske julekalender
"Jul i Blåfjell" er suveren vinner av de totalt 27 seriene som har vært med i konkurransen hvor Dagbladet inviterte leserne til å stemme på sin favoritt. Bak serien og bøkene om Blåfjell og Månetoppen står den prisbelønte forfatteren og serieskaperen Gudny I. Hagen. Hun har lykkes med å skape et univers som appellerer til en bred målgruppe, der naturmystikk er blandet med fantasi, lun humor og følelsen av håp. Både seriene og bøkene har fått klassikerstatus. 

Gode fortellinger har ingen aldersgrense
- Jeg ønsket å skrive fortellingen slik at den skal vare hele barndommen. Fra du er liten og kan kose deg med sangene, fargene og stemningen, til du er ungdom, voksen og gammel. Gode fortellinger har ingen aldersgrense, sier Gudny I Hagen til Dagbladet.

Over 2 millioner eksemplarer!
Blåfjell-eventyret startet i 1999, og universet ble raskt populært gjennom NRKs satsning og bokutgivelsene fra Cappelen Damm. Totalt har bøker, kalendere og aktivitetshefter blitt trykt i over 2 millioner eksemplarer.
Lydbøkene, som kan lastes ned fra Storytel, er også svært populære.
I samarbeid med forfatter Gudny Ingebjørg Hagen og Skiforeningen har Cappelen Damm nå utvidet Blåfjell-universet med utgivelser i en ny serie, «Tåketroll».

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.