Følg Cappelen Damm

Knut Nærum og Karstein Volle utgir ny, dystopisk tegneserieroman

Pressemelding   •   mar 22, 2021 06:50 CET

Likbilen er lagt til en tid hinsides vår, samtidig er det hele veldig gjenkjennelig. Foto: Agnete Brun og Karstein Volle

Tidligere har Knut Nærum og Karstein Volle gitt ut tegneserieboka Muffens, hvor de tok leserne med til en verden rett ved siden av vår. NRKs anmelder omtalte Muffens som en overraskende og rå hyllest til tegneseriemediet fra to av Norges mest markante tegneserieskapere. Nå er de igjen bokaktuelle sammen, denne gang med den retrofuturistiske tegneserieromanen Likbilen.

Likbilen er en intrikat og spennende framtidsfortelling om mennesker som søker svar og maktpersoner som holder befolkningen for narr. Vi befinner oss i år 81 Ny tid. Menneskene har reist nye byer.
Høyest av dem er Utropolis – et sted med mange mennesker, lite plass og et umettelig energibehov.
Men hvor kommer energien fra? Og hvor blir de døde av? Denne tegneserieromanen tar deg høyt og lavt: Opp i styrerommene og ut i brakkebyene, til de som ikke ønsker å bli hørt og de som aldri kommer til orde.

Knut Nærum står bak en rekke bokutgivelser, både krim, tegneserier og barnebøker.
Volle er antakelig mest kjent for den absurde tegneseriestripen Fakta fra Verden som gikk over et tiår i Dagsavisen, Dagbladet, Aftenposten og et utall seriemagasiner i inn- og utland. Han har som illustratør levert arbeid til publikasjoner og bøker over hele Norden, og står som serieskaper bak tolv utgivelser hittil. Volle har flere år på rad hatt bok med på Empirix’ liste over årets fem beste norske tegneserieutgivelser.