Følg Cappelen Damm

​Krimfestivalen - programmet er klart

Pressemelding   •   jan 30, 2020 10:15 CET

Krimfestivalen byr på et mangfoldig program med over 50 innslag som inkluderer alt fra improteater om krim, diskusjoner om best og verste krimbøker, tv-serier og film og interessante forfattermøter.

Krimfestivalen arrangeres denne vinteren for niende gang.
Tom Egeland er årets festivalforfatter. Flere store internasjonale navn som Val McDermid og Camilla Grebe deltar, og det blir høyaktuelle innslag om blant annet virkeligheten som overgår fiksjonen.

Fra fra 5. til 7. mars arrangeres i år Krimfestivalen for niende gang.
Det siste tiåret har vært en gullalder for nordisk krim. Festivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv.

En av verdens fremste krimfestivaler ifølge The Guardian
Avisen The Guardian har trukket fram den norske Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler. Den ble arrangert for første gang i 2012 og ble umiddelbart en stor suksess. Siden har Krimfestivalen vokst både i størrelse og antall arrangementer, og for hvert år har det blitt satt nye publikumsrekorder.

Tom Egeland som festivalforfatter, 50 krimforfattere og 50 programposter
Krimfestivalen har i år valgt Tom Egeland til festivalforfatter. Han får med seg over 50 andre forfattere til festivalen. Nesten hele den norske krimforfattereliten er på plass. Vi møter blant annet Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Helene Flood, Gunnar Staalesen, Tom Egeland og Torkil Damhaug. Det kommer også 16 forfattere fra utlandet, inkludert Val McDermid, Camilla Grebe, Alex Michaelides og Stefan Ahnhem.

Arrangører
Cappelen Damm, Tanum og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen. Den blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater Centralteatret, Aschehoug forlag, Gyldendal forlag, Kagge forlag, Strawberry Publishing, Vigmostad & Bjørke, Gloria forlag, Pitch forlag, Press forlag og Norli Universitetsgaten.

Sted
Festivalen finner sted i Oslo og arrangeres først og fremst i Cappelen Damm-huset, i Teaterkjeller’n og på Centralteatret. Det er i tillegg noen arrangementer hos Tanum Karl Johan og Norli Universitetsgaten.

Den storslåtte åpningen av Krimfestivalen er torsdag 5. mars kl 10.00. Her blir det blant annet prolog av Festivalforfatteren Tom Egeland.

Se fullt program og forfatteroversikt på www.krimfestivalen.no.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.