Følg Cappelen Damm

Vil gjøre indisk mat like populær som fredagstacoen

Pressemelding   •   sep 15, 2017 08:30 CEST

KRYDDERMAGI: Det siste året har Niru doblet omsetningen i Masalamagic. Hele familien er i sving i familiebedriften.

Har du lyst til å sprite opp fredagene med noe annet enn tacokrydder? Bokaktuelle Niru Kumra ønsker å gjøre indisk mat like populær som fredagstacoen.

Selv kom hun fra India til Norge som åtteåring, og det er når hun lar krydderet putre i gryta at hun liker seg aller best. Denne høsten er hun aktuell med kokeboken Masalamagic – Magien i det indiske kjøkken. Boken inneholder over 70 oppskrifter på fingermat og småretter, hovedretter, tilbehør, desserter og drikke.

– Krydderbruken er selvsagt meget sentral i det indiske kjøkkenet, og er mye mer naturlig enn i for eksempel skandinavisk mat. Man må ha et godt utvalg krydder og av god kvalitet. Det utgjør mer enn halve smaken og gir prikken over i-en, forteller Niru Kumra.

Så hvilke krydder trenger du? I tillegg til gurkemeie, garam masala, spisskummen, ingefær og frisk koriander, har Niru alltid frisk chili, tomater, hvitløk og tørket bukkehornkløver i skapet!

– Det indiske kjøkkenet er en hybrid med utrolig mange smaker og variasjoner i vegetar, kylling, fisk, ris og brød, fortsetter kokebokforfatteren som har vært vegetarianer hele livet. Mange av rettene er også gluten- og melkefrie.

Med Masalamagic kan du lage alt fra nydelig indisk festmat til velsmakende vegetarretter. Prøv samosa, lammecurry, butter chicken, chana masala, raita og chutney. Smak på frisk mangois og deilig chai.

– Boken skal fremfor alt gi leseren lyst til å lage indiske retter uten å være redd for å mislykkes. Fremgangsmåtene skal enkelt kunne motivere deg til å begi deg ut på retter du ikke har prøvd før. Jeg håper også leseren vil være enig i utsagnet mitt: Du blir overrasket over hvor enkelt det er! sier Niru Kumra.

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.