Gå videre til innhold
I «Gudfaren» forteller Ghulam Abbas sin livshistorie. Han forteller den til Kjetil Østli  @Lina Hindrum
I «Gudfaren» forteller Ghulam Abbas sin livshistorie. Han forteller den til Kjetil Østli @Lina Hindrum

Pressemelding -

Livshistorien til den beryktede gjenglederen er trykket i 10 000 eksemplarer

Ghulam Abbas var leder for den beryktede B-gjengen i Oslo. I dag er han familiefar, han jobber som miljøarbeider blant barn og unge i Furuset bydel og tar sosionomutdanning. Hans uttalte mål er å hindre at andre går hans vei. Sammen med journalist og forfatter Kjetil Østli er han i høst aktuell med boken Gudfaren hvor han forteller sin egen livshistorie. Boken har nå ligget fire sammenhengende uker på bestselgerlisten, og forlaget Cappelen Damm har allerede trykket 10 000 eksemplarer av boken. I Aftenposten konkluderte anmelder med at Gudfaren har alt: en dramatisk historie, viktige budskap og en avslutning som gir håp, tross alt. VGs anmelder skrev: Ghulam Abbas byr på mildt sagt dyrekjøpt innsikt i integrering og utenforskap i boken «Gudfaren».

I boken tegner den tidligere gjenglederen opp et liv som ikke ligner noe annet i Norge. Han forteller om en fin barndom med varme foreldre, møtet med den norske skolen, utfordringen med norskfaget, den økende rasismen mot "utlendingene", fallet fra skolen, den ville ungdomstiden, om merkeklær og pengejag, tyverier og blind vold, om hasjrøyking og salg av narkotika, gjengkrig, drapsforsøk og skytingen på Aker Brygge, om rettssaker og årene i fengsel – og ikke minst: Hvordan han kom seg ut av dette miljøet, stifte familie og etablere et liv som en normal, godt integrert familiemann. I denne dokumentarboken får vi et unikt innblikk i et lukket og myteomspunnet miljø, og ikke minst får vi et nytt og forfriskende syn på frafall i skolen og hva som trekker enkelte ut i rus, gjenger og kriminalitet. Kort sagt: den vanskelige integreringen – fra en som har opplevd utenforskap på kroppen.

Som VGs anmelder påpekte: Men hva du vil om «Gudfaren» – men selv om livsløpet til Abbas er ekstremt løfter han frem et perspektiv som definitivt bør lyttes til.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.