Gå videre til innhold
 Måten omsorgsarbeid i hjemmet og i det offentlige verdsettes, organiseres og betales er et evig aktuelt tema, ikke minst i et Norge der fødselstallene stuper og eldrebølgen banker på døren, påpeker Vårt lands anmelder
Måten omsorgsarbeid i hjemmet og i det offentlige verdsettes, organiseres og betales er et evig aktuelt tema, ikke minst i et Norge der fødselstallene stuper og eldrebølgen banker på døren, påpeker Vårt lands anmelder

Pressemelding -

Madeleine Schultz aktuell med ny bok og tankevekkende refleksjoner rundt omsorg

På nyhetene sier de at det er mangel på folk i omsorgsyrkene, men det vi først og fremst mangler, er en større verdisetting av omsorg,
skriver Madeleine Schultz i den essayistiske boken Verden brenner og vi skriver om våre barn. Ni måneder i omsorgens arbeid.

I Schultz' personlige bok om å bli mor for andre gang, reflekterer hun rundt begrepet omsorg, og hvilken verdi vi tillegger den i dagens samfunn. Gjennom ni måneder i barselpermisjon tar hun oss med inn i omsorgens verden, både gjennom sine egne erfaringer, men også gjennom kulturhistorien og samtiden vår for øvrig. Hvorfor blir det å skrive om morsrollen sett på som trivielt? Hvorfor verdsetter vi ikke omsorgen mer enn vi gjør, når vi alle sammen er helt avhengig av den? spør Schultz, og skriver:

«Idet både omsorg og natur blir mangelvare, blir vi kanskje likevel nødt til å høre etter, blir vi kanskje nødt til å tenke annerledes.
Ikke alt i verden kan kjøpes og selges, ikke alt kan måles, men det betyr likevel ikke at det ikke har en form for verdi.»

En betimelig utgivelse
Det er mangel på ansatte i helse- og omsorgsyrker, kvinnehelse nedprioriteres og fødetilbud legges ned, påpeker Ingeborg Misje Bergem i Vårt land og skriver i sin anmeldelse av Verden brenner og vi skriver om våre barn:

"Schultz’ essaysamling, som tar utgangspunkt i året hun var i barsel med sitt andre barn, drøfter disse utviklingene med utgangspunkt i begrepet omsorg. Hun vever sammen sine private erfaringer med samfunnets nedvurdering av omsorgsoppgaver og skyhøye krav til kvinner og mødre. Verden brenner… er en personlig og politisk beretning om hvordan det oppleves å være en moderne, likestilt mor i et samfunn der barnehageansatte får luselønn, der fødeavdelinger legges ned og perfekte momfluencere dominerer i sosiale medier."

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.