Gå videre til innhold
DNT-foreninger i hele landet har bidratt med stor kunnskap  og gode, detaljerte beskrivelser av turmål, ruter og hytter i boka "DNT. Våre best bevarte hemmeligheter."
DNT-foreninger i hele landet har bidratt med stor kunnskap og gode, detaljerte beskrivelser av turmål, ruter og hytter i boka "DNT. Våre best bevarte hemmeligheter."

Pressemelding -

Ny DNT-bok tipser om billige, bærekraftige og opplevelsesrike turmuligheter

Svak krone og dyrere utenlandsferier er noen av grunnene til at mange satser på Norgesferie denne sommeren.
Norgesferie kan være en gylden anledning til å utforske noen av våre aller beste naturopplevelser, utenfor allfarvei.
Landet vårt er stort, stiene tusenvis og uendelig med opplevelser venter ute i naturen på dem som er interessert.

Og det er ingen grunn til å gå i kø på de samme stiene som alle andre. I år er nemlig flere av DNT-foreningenes lokale favoritter samlet i boka DNT. Våre best bevarte hemmeligheter. DNT-foreninger i hele landet har plukket ut de fineste turmålene og hyttene som kanskje ellers ville gått deg hus forbi. Her finner du tips til skjulte perler, romantiske hytter, supre dagsturer og eventyrlige ekspedisjoner fra hele Norge.

De T-merkede stiene dekker tusenvis av kilometer, så det er ingen grunn til alltid å gå den samme ruta, eller til å gå der alle andre går.
På de mest kjente stiene er det ofte folksomt. Og av og til er det flott å gå i flokk, men det er lite som slår den fantastiske følelsen av å oppdage nye, utrolige landskap på egen hånd.

En bonus ved å legge turen til disse stedene, er at du også er med på skåne natur og dyreliv på de mest berømte turmålene, da presset på disse områdene blir mindre når vi velger andre ruter. Et samfunn som må bli mer bærekraftig, trenger et friluftsliv som lar naturen gå i arv: Et friluftsliv som spiller på lag med naturen og et friluftsliv med mer deling og mer fellesskap.
Boka DNT. Våre best bevarte hemmeligheter er en hyllest til det felles godet vi alle har – 550 turistforeningshytter, tilgjengelig for alle
Og om du kjøper denne boka, bidrar du til å holde DNTs hytter vedlike. Alle royaltyinntekter går nemlig rett til DNTs hyttefond.


Lokale favorittene fra DNTs egne folk

Dag Terje Klarp Solvang, som er generalsekretær i Den Norske Turistforeningen, står bak boken. Han sier:

- Vi lever i et utrolig land. Det bor folk innerst i fjordene,
langt til havs, mellom ruvende fjell og dypt inne i skogene.
Og i hele landet bor det folk som vet akkurat hvor i lokalområdet den fineste stien går, hvor utsikten tar pusten fra
deg, og hvor de koseligste koiene ligger gjemt og håper at noen skal låse seg inn og fyre opp i ovnen.
I boka DNT. Våre best bevarte hemmeligheter har vi samlet de lokale favorittene fra våre egne folk.
DNT-foreninger i hele landet har plukket ut de fineste turmålene og
hyttene som kanskje ellers ville gått deg hus forbi. Blant hemmelighetene de vil dele med deg, er korte og lange fotturer, skiturer, hytte-til-hytte-ruter, padleruter i spektakulære omgivelser, landets fineste
sykkelstier og de mest romantiske hyttene. Det er historiske vandringer, barnevennlige rusleturer og krevende ekspedisjoner å bryne
hode og bein på. Du får tips om gode fiskevann, bær- og soppsteder
og om hvor det ligger en robåt klar til deg i naustet.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.