Gå videre til innhold
I Blokk til blokk forteller Don Martin, Castro og Fela sine historier og tar publikum med inn i blokka på østkanten, bak musikken og tekstene sine. Med Andreas Iversens illustrasjoner blir historiene nå tegneserie, og boka lanseres i september.
I Blokk til blokk forteller Don Martin, Castro og Fela sine historier og tar publikum med inn i blokka på østkanten, bak musikken og tekstene sine. Med Andreas Iversens illustrasjoner blir historiene nå tegneserie, og boka lanseres i september.

Pressemelding -

Original og røff oppvekstskildring fra Oslo øst går fra scene til bok

Dette er en viktig forestilling, fortalt av mennesker som kunne ha falt på utsiden av samfunnet skrev Morgenbladets anmelder om
Blokk til blokk, en hip hop-forestilling med Don Martin, Fela og Castro. Forestillingen ble en braksuksess på Det Norske Teatret, og den solgte ut hovedscenen gang på gang. Den ble også sendt på norgesturne med Riksteateret hvor det ble spilt 24 forestillinger fra Tromsø i nord til Mandal i sør. Til høsten utgis bok basert på forestillingen.

Om å komme dit du er, ikke på grunn av, men på tross av
Don Martin, Castro og Fela har lenge vært markante stemmer innen norsk rap.
Alle har på ulikt vis gjort rap til et levebrød, og hiphop har vært et fast holdepunkt gjennom livet, både musikalsk og sosialt.
I Blokk til blokk forteller de sine historier og tar oss med inn i blokka, bak musikken og tekstene sine.
Hvor du kommer fra er ikke bare et sted du ikke har valgt. Det er med på å gjøre deg til den du er, forteller rapperne – det handler om å komme dit du er, ikke på grunn av, men på tross av.

Drama fra eget liv
Dette er drama fra rappernes egne liv. I de personlige tekstene forteller Martin, Jonathan (Castro) og Felipe (Fela) sine historier.
Vi får høre om Groruddalen, Turtles og MTV, om brorskap og veivalg. Om å miste noen som står deg nær.
Om Rudolf, Lillebjørn og Joachim. Om festen for de uønska. Om å ville være Tupac.
Om ikke å bli bitter, bare bedre, og om å leve livet med lidenskap.

Når historiene nå tas over i bokformat blir de formidlet i et heftig tegneserieunivers, tegnet av illustratør og tegneserieskaper Andreas Iversen. Han har tidligere illustrert en rekke barnebøker, blant annet bokserien Edward Rubikons Mysterier. Han har også vunnet Dagbladets tegneseriekonkurranse 2014 og Barnas Bokpris 2020. 

Både bok og mer teater i september
Det blir en original bok om heftig liv på østkanten, sår familiehistorie, og ikke minst historien om da hiphopen kom til Norge.
I tillegg til at boken lanseres i september, settes det opp nye forstillinger av teaterstykker på Det norske teateret 17 og 18 september.
Forestillinga er regissert av Cici Henriksen og Hedda Sandvig, og produsert av SPKRBOX i samarbeid med Det Norske Teatret.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.