Følg Cappelen Damm

Påskekrim for hele familien: Erlend Loe og Kim Hiorthøy med «rumpehumor i særklasse!»

Pressemelding   •   mar 23, 2021 08:00 CET

Mange gleder seg over at duoen Erlend Loe og Kim Hiorthøy har gjenopptatt sitt kreative og grenseløse samarbeide. Loe til høyre.

Mange husker radarparet Erlend Loe og illustratør Kim Hiorthøy fra de elleville bøkene om truckfører Kurt. Nå er de ute med den absurde tegneserieboken Hvem rumpet brunosten?. VGs anmelder, Kristine Isaksen, gir boken terningkast 6!

I boken møter vi en kvinnelig osteprodusent, Lisen von Kvantum, på vei til kongen med brunost. På toget sovner hun og våkner til mystiske rumpespor i osten. Kongen gråter ... Det blir etterforskning, og alle mistenkte må avgi – ja, riktig: Rumpeavtrykk! Mysterie blir løst på overraskende vis, og historien avsluttes i en gemyttlig tone der kongen deler ut smaksprøver av osten ... Dette er underholdende (påske)krim for hele familien!


Basert på en trykkeklar, digital versjon av boken, skriver VGs entusiastiske anmelder blant annet: «Hvem rumpet brunosten?» er ikke plump rumpehumor eller underbuksehumor, men en kvalitetsmiks av ulike humortyper som vil få enhver i godt humør. Boka løfter blikket og tanken til alt det gøyale som kan skje. I en ensformig, koronasnedstengt hverdag føles ingenting viktigere.»

Erlend Loe (1969) debuterte med romanen Tatt av kvinnen (1993). Generasjonsromanen Naiv.Super ble hans store gjennombrudd, nasjonalt og internasjonalt. Senere har han skrevet en lang rekke kritikerroste og prisbelønte romaner, barnebøker og film-og TV-manus. Han er også en kompetent oversetter og litteratur- og filmkritiker.

Kim Hiorthøy (f. 1973) er billedkunstner og har i tillegg arbeidet som musiker, koreograf, filmfotograf og regissør. Han er utdannet på Kunstakademiet i Trondheim og Danshögskolan i Stockholm, og har hatt studieopphold ved School of Visual Arts i New York og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

Erlend Loe og Kim Hiorthøy (ill.)
Hvem rumpet brunosten?
Målgruppe: 6-99 år
Kr 279,-
Cappelen Damm

Uvurderlig konsulentbistand og kvalitetssikring fra rumpeekvilibrist Jakob Lima de Faria Loe (14 år)

Kontaktinfo:
Erlend Loe: erlend.loe@vikenfiber.no / mobil: 924 03 670
Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649