Gå videre til innhold
Penelope Lea (17) har, tross sin unge alder, en lang karriere som klimaaktivist. Nå er hun aktuell med boken "I hverandres verden", som støtter innholdet i FNs dystre klimarapport. Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen
Penelope Lea (17) har, tross sin unge alder, en lang karriere som klimaaktivist. Nå er hun aktuell med boken "I hverandres verden", som støtter innholdet i FNs dystre klimarapport. Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen

Pressemelding -

Penelope Lea (17) om FNs klimarapport: - Vi kan ikke vente lenger med å handle


I en alder av 17 debuterer Penelope Lea med den aktuelle klima-boken I hverandres verden. Gjennom 
samtaler med kjente klimaaktivister og sterke stemmer som Gro Harlem Brundtland og Dag O. Hessen, roper hun et varsko som støtter FNs ferske klimarapport: - Vi kan ikke vente lenger med å handle.
 Boken retter seg mot samfunnsengasjerte 12 – 18 åringer, men er også av interesse for et voksent publikum.

Penelope har for lengst markert seg som en ung og sterk stemme i klimadebatten - både i Norge og internasjonalt. Hun har sittet i styret for Miljøagentene, ledet Barnas Klimapanel, holdt en rekke appeller og er valgt som UNICEF-ambassadør. I tillegg er hun en "vanlig" skoleelev og nå også forfatter. Hun brenner for at barn og unge skal bli hørt: – For min generasjon handler klimasaken om alt, det handler om hele livsgrunnlaget vårt. Om samtlige barnerettigheter. Det handler også om krig og fred og sikkerhetssituasjonen i verden, sier hun.

Gjennom sitt arbeid har Penelope truffet mennesker med ulike tanker og innfallsvinkler til hva vi kan gjøre for klimasaken. Boken er et resultat av disse møtene, og består av 11 intervjuer med norske og internasjonale stemmer om klima, natur, aktivisme, politikk og menneskerettigheter. Den rommer samtaler med unge klimaaktivister fra Mexico og USA, og altså norske bidragsytere som Dag Hessen og Gro Harlem Brundtland. Sammen gir disse intervjuene en bred forståelse av ulike aspekter ved klimasaken, samtidig er boken en gjennomgående, personlig fortelling om Penelopes arbeid som klimaaktivist.

Boken er skrevet i samarbeid med Penelopes mor, forfatteren Synne Lea, med støtte fra NFFO og Fritt Ord, og kommer til lager ca. 20. august. Kunstner Kristian Hammerstad har illustrert boken med portretter av alle intervjuobjektene. Han har også laget et portrett av Penelope Lea.

Penelope Lea
I hverandres verden
11 samtaler om klima, natur, aktivisme, politikk og menneskerettigheter
Illustrert av Kristian Hammerstad
Målgruppe: 12-18+ år
Kr 299,-
Cappelen Damm

Kontaktinfo: 
Anne Østgaard: anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil 971 64 649
Synne Lea: synne@synnelea.no

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.