Gå videre til innhold
Pippi som app

Pressemelding -

Pippi som app

NY APP: Kjenner du Pippi Langstrømpe? er en interaktiv bildebok med spill og fortellerstemme for iPad og iPhone. Appen er basert på den elskede klassikeren med samme navn av Astrid Lindgren, og alle Ingrid Vang Nymans fargesterke illustrasjoner er med. Boka er stemningsfullt lest av Guri Glans.

Originalboka utkom første gang på svensk i 1947, og handler om da Pippi Langstrømpe, verdens sterkeste jente, flytter inn i Villa Villekulla og treffer sine nye venner, Tommy og Annika.

Ved å vende på iPad'en eller iPhone'en kan man skifte mellom klassisk bokside og interaktiv versjon. Slik kan man velge om man vi lese boka på vanlig måte, eller få en mer visuell og interaktiv opplevelse, med finurlige animasjoner, uventede lyd- og musikksnutter, spill- og tegneaktiviteter.

Slik brukes appen:
Appen starter med at man får instruksjoner om hvordan man bruker den. Instruksjonene gis både via tekst og fortellerstemme, slik at også barna selv kan forstå.

Alle steder i appen kan man med tydelige knapper/symboler i appens øvre venstre hjørne skru av og på lyden og flytte seg til valgfri side. På noen av sidene dukker en terning opp i høyre hjørne – her kan man ta en "avstikker" til et underholdende spill. Man blar ved å trykke eller dra i de nederste hjørnene.

I stående format får man den klassiske versjonen med både bilde og tekst, som i boka. Her kan man enten lese selv, eller lytte til fortellerstemmen.

I liggende format får man en interaktiv utgave, uten tekst, men med store animerte bilder og interaktivitet, i tillegg til fortellerstemmen. Det finnes også to spill og åtte tegne-/maleaktiviteter. Man må selv lete seg frem til hva som kan trykkes på og dras i – her er masse å oppdage.

"Her har man på en fin måte klart kunststykket med å overføre Pippi Langstrømpe til et nytt medium, samtidig som man beholder Pippi-følelsen. Med det mener jeg for eksempel karakterene, det lekne og litt rampete." Karakter 5/5
Den svenske pappabloggen Pappasappar om den svenske utgaven av appen.

Kr. 35,-
Aldersgrense: 4+
Kategori: Bøker
Utvikler: Cappelen Damm AS
Kompatibilitet: iPhone, iPad og iPod touch. Denne appen er optimalisert for iPhone 5.Krever iOS 4.3 eller nyere.

Tilgjengelig i App Store her
Innlegg om appen på Forlagsliv.no

For mer informasjon kontakt Tanja Hoel, prosjektleder i Cappelen Damm:
Tanja.hoel@cappelendamm.no / tlf.: 21 61 75 35 | 413 30 466.

 

 

Emner

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.