Gå videre til innhold
​Nils Gullak Horvei er ute med ny og provoserende roman.  (Foto:  Fredrik Arff)
​Nils Gullak Horvei er ute med ny og provoserende roman. (Foto: Fredrik Arff)

Pressemelding -

Provoserende roman med Facebook-Høyre som bakteppe.

Med romanens hovedperson godt forankret  i det såkalte Facebook-høyre, presenterer Nils Horvei et sjeldent miljø og persongalleri i den norske samtidslitteraturen. 

Rive Rom på én dag  får vi innblikk i livet til en forfatter som driver sitt eget lille forlag. Han tilbringer mye tid på Facebook hvor han blant annet diskuterer innvandringen til Sverige og velferdsstatens fremtid. Kona foreleser på Blindern, men er lei av lettkrenkede studenter og politisk korrekte kollegaer. Elskerinnen hans er en populær internasjonal islamkritisk blogger. Og datteren hans henger ute med mørkhudede gutter fra den andre kanten av byen. Samtidig, blant hovedpersonens venner, går diskusjonen høyt om innvandringens utfordringer, oljeprisen, rentenivået og Romerrikets ingeniørkunst.

En dag utgir han en bok av en meget omdiskutert islamkritiker og forsvarer både utgivelsen og seg selv med litt hjelp fra et sentral medlem av den amerikanske alt. right-bevegelsen.

Rive Rom på én dag er en interessant, humoristisk og provoserende fortelling om en forvirret mann i en forvirret norsk samtid. Et frisk pust i den norske skjønnlitteraturen.

Nils Gullak Horvei (f. 1956 i Tromsø) debuterte i 1990 med romanen Gutten på taket. Rive Rom på én dag er hans tiende skjønnlitterære utgivelse. Horvei er bosatt i Oslo og er gift med forfatteren, samfunnsdebutanten og førstelektoren Elin Ørjasæter.


Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.