Gå videre til innhold
- Foreldre leter ofte etter løsninger på tenåringenes problemer, men de trenger heller voksne som prøver å forstå dem, sier Lars Halse Kneppe.
- Foreldre leter ofte etter løsninger på tenåringenes problemer, men de trenger heller voksne som prøver å forstå dem, sier Lars Halse Kneppe.

Pressemelding -

Psykolog Lars Halse Kneppe: - Forsøk å forstå tenåringen

NY BOK: Lars Halse Kneppe "I hodet på en tenåring"

Ungdomspsykolog Lars Halse Kneppe (32) oppdaget raskt at han ikke kunne kjenne igjen sin egen ungdomstid i tenåringene han lytter til. - Derfor er vi helt avhengige av at ungdommene deler, sier han. I boken «I hodet på en tenåring» forteller han hvorfor det er så viktig å forsøke å forstå hvordan de har det.

Her er tre av hans råd til bekymrede foreldre:

- Så lenge du er bekymret, blir jeg som psykolog mindre bekymret. Det betyr at du bryr deg, som er et godt utgangspunkt. Det er normalt at forholdet endrer seg og det betyr ikke nødvendigvis at du gjør noe feil eller at det er deg det er noe galt med. Tenårene er en unntaksperiode. Det er bare sånn det er. Ikke bli for stresset.

- De fleste voksne har glemt hvordan det var å være tenåring. Det hadde i hvert fall jeg. Jeg husker alt som den jeg ble og ikke som den jeg var. Samtidig har verden forandret seg og den forandrer seg fortere enn noen gang. Jeg kjenner ikke igjen min egen tenåringstid i møte med de ungdommene jeg lytter til. Dermed er jeg og alle foreldre helt avhengig av at tenåringene faktisk deler, for at vi skal kunne forstå.

- Det veldig mange tenåringer svarer når jeg spør om hva de trenger at foreldrene deres forstår om dem er at de gjør så godt de kan og at livet ikke er så lett alltid. De trenger en annerkjennelse av at de faktisk prøver å gjøre så godt de kan, selv om det ikke alltid ser sånn ut.

Les mer i boken «I hodet på en tenåring»

Lars Halse Kneppe (32) er utdannet journalist og psykolog. Han arbeider som psykolog ved Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) og ved flere videregående skoler i Oslo og holder svært populære foredrag om hvordan lærere og foreldre bedre kan forstå tenåringer.

For intervju, presseksemplar eller bilder kontakt Kristine Kleppo i Cappelen Damm: Kristine.Kleppo@Cappelendamm.no Tlf: 47374123

Emner


For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kontakter

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.