Følg Cappelen Damm

Reduserer kolesterol, blodtrykk og blodsukker med Fedons hjertevennlige oppskrifter

Pressemelding   •   jan 21, 2021 14:45 CET

Fedon Lindbergs bok "Hjertegod mat" er ment å bidra med praktisk kunnskap og inspirasjon til deg som er opptatt av å styrke hjertet ditt og holde deg frisk

En femtedel av den norske befolkningen lever i dag med etablert hjerte- og karsykdom, eller de har høy risiko for slik sykdom. Nærmere 1,1 million nordmenn bruker legemidler for å forebygge eller behandle hjerte- og karsykdom.

Risiko kan reduseres!

Heldigvis kan hjertevennlig mat og livsstil redusere risikoen for hjertesykdommer med nesten 70%,
sier Fedon Lindberg som er spesialist i indremedisin, med spesialkompetanse innen stoffskifte- og hormonsykdommer, ernæring og helse, overvekt og diabetes.

Hjertegod mat i ny utgave

Fedons populære bok Hjertegod mat utgis nå i ny utgave.
I denne finner du hans beste råd om hvordan du kan spise riktig.
I boken finner du også 100 hjertevennlige oppskrifter basert på det Fedon Lindberg mener er verdens sunneste kosthold: Middelhavskostholdet.

Hva kan du gjøre for å styrke hjertet?

Oppskriftene er i stor grad basert på grønnsaker, bær, avokado, nøtter, fisk, skalldyr, kjøtt, belgfrukter, olivenolje, friske urter og sjokolade.
-Dette er mat som forebygger hjertesykdom og reparerer betennelser, og det er enkelt, trygt og sunt, forteller Fedon Lindberg. I boken finner du også informasjon om hvordan kolesterol virker i kroppen, hvordan du finner ut om du har risiko for å få hjerte- og karsykdom, og hva du kan gjøre for å styrke hjertet ditt ytterligere.