Følg Cappelen Damm

Sherlock Holmes tøffe lillesøster er helt i filmen "Enola Holmes". Nå foreligger Enola-bøkene på norsk!

Pressemelding   •   mar 16, 2021 09:00 CET

Den talentfulle Millie Bobby Brown spiller hovedrollen i den kritikerroste filmen "Enola Holmes", basert på Nancy Springers prisbelønte bok "Den forsvunne markien".

I den kritikerroste filmen Enola Holmes, møter vi den 14 år gamle detektiven Enola, lillesøsteren til den berømte mesterhjernen Sherlock Holmes. Filmen, basert på Nancy Springers prisbelønte bok, Enola Holmes og Den forsvunne markien, finnes på Netflix med Millie Bobby Brown, Henry Cavill og Helena Bonham Carter i hovedrollene. Nå kommer to av bøkene om Enola Holmes på norsk, som påskekrim for de yngste. Både filmen og høytlesning fra bøkene vil være topp underholdning for hele familien i påsken! Bok 3, Enola Holmes og De bisarre bukettene, kommer til høsten. Bøkene er oversatt av Carina Westberg.


Enola Holmes og Den forsvunne markien
I bok 1 om Enola Holmes, møter vi den unge, vittige og mest interessante detektiven i det victorianske London. Kanskje den største heltinnene i dagens barne- og ungdomslitteratur! Når Enola Holmes oppdager at moren hennes har forsvunnet, bestemmer hun seg for å lete etter henne og drar til London. Hun er helt forberedt på det som venter henne der. Ikke før er hun ankommet byen, så blir hun involvert i kidnappingen av en ung marki. Gjennom en storby hun ikke kjenner, forsøker hun å flykte fra hardbarkede kriminelle. Samtidig prøver hun å avlede sine to eldre brødrene og leter etter ledetråder som kan forklare hvor moren befinner seg. Hvorfor har hun forsvunnet? Ønsker hun å bli funnet? Vil Enola finne henne?

Enola Holmes og Den venstrehendte damen
I bok 2 i serien,  gjemmer Enola Holmes seg for verdens mest berømte detektiv – sin egen bror, Sherlock Holmes. Helt tilfeldig finner hun noen bortgjemte kulltegninger. De er så spesielle og vakre at Enola bare MÅ finne ut hvem som har laget dem. Ledetrådene peker mot unge Lady Cecily, som er sporløst forsvunnet fra soverommet sitt. I mørke og farlige London-gater, hvor byens kriminelle herjer, finner Enola ulike spor i mysteriet. Blant annet en stige, en uærlig selger og noen politiske pamfletter. Men - skal hun klare å redde Lady Cecily, står hun i fare for å oppdage ting hun ikke burde vite noe om ...

Anmeldereksemplarer av bøkene kan fås ved henvendelse til forlaget.

Kontakter i forlaget:
Redaksjonssjef Hege Randen: hege.eikenes.randen@cappelendamm.no / mobil: 977 18 815
Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomslitteratur, Anne Østgaard:
anne.ostgaard@cappelendamm.no / mobil: 971 64 649