Følg Cappelen Damm

Slik kan musikk forandre hjernen din

Pressemelding   •   jan 22, 2019 08:00 CET

Nevrologene Are Brean og Geir Olve Skeie holder foredrag for fulle hus om hvordan musikk kan forandre strukturer og funksjoner i hjernen vår. I «Musikk og hjernen» forteller de om musikken enestående evne til å endre oss. 

Musikk kan stimulere hjernen til å yte mer. Spedbarn forstår og reagerer på musikk lenge før de forstår betydningen av ord. Barn som lærer å spille et instrument blir både smartere og får bedre hukommelse. Mennesker med Parkinsons sykdom som knapt kan gå kan begynne å løpe eller danse når de hører musikk. Kjente sanger kan gi demente sine klareste øyeblikk sammen med pårørende.

Forskning viser at musikeres hjerner har klare fellestrekk som skiller dem fra andre hjerner, men forskningen rundt musikkens påvirkningskraft på hjernen kan påvirke oss alle fra vi er fostre til glemsomme og gamle. Når vi hører musikk og spiller musikk er det et fyrverkeri i hjernen av nervebaner som kobler seg sammen. Det er hjernetrening på høyt nivå.

Geir Olve Skeie er nevrolog, PhD, overlege ved Nevrologisk avdeling, Haukeland universitetssjukehus, og professor II ved Griegakademiet, hvor han underviser om musikk og hjernen. Han er i tillegg utdannet pianist fra Griegakademiet i Bergen.

Are Brean er nevrolog, PhD, sjefredaktør i Tidsskrift for den norske legeforening og førsteamanuensis ved Norges Musikkhøyskole, hvor han underviser om musikk og hjernen. Han har vært overlege ved Nevrologisk avdeling, Rikshospitalet, Oslo universitetssykehus, leder av Norsk nevrologisk forening og styremedlem i Hjernerådet.

For intervju eller annet kontakt presseansvarlig i Cappelen Damm Kristine Kleppo: kristine.kleppo@cappelendamm.no, tlf: 47374123

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.