Gå videre til innhold
Cecilie Winger har tidligere skrevet lettlestbøkene Norgeshistorien, Vikinger og Andre verdenskrig i Norge på 1-2-3. Nå har hun tatt for seg Jesus, og tilrettelagt historien om ham for de yngste leserne.
Cecilie Winger har tidligere skrevet lettlestbøkene Norgeshistorien, Vikinger og Andre verdenskrig i Norge på 1-2-3. Nå har hun tatt for seg Jesus, og tilrettelagt historien om ham for de yngste leserne.

Pressemelding -

Sommerferie og tid for nye lettlestbøker - fra historien om Jesus på 1-2-3 til bøker om dyr, mat, kropp og humor

Leseløver - lettlestbøker på tre nivåer
Dyktige og kunnskapsrike forfattere står bak Cappelen Damms populære serie Leseløver, lettlestbøker som finnes på tre nivåer og vanskelighetsgrader. Blant utgivelsene finnes skjønnlitteratur, sakprosa/faktabøker og vitse-, dilemma- og gåtebøker. Serien så dagens lys på 1980-tallet, og har senere bidratt til å gi flere generasjoner barn lesetrening i en avgjørende fase. Totalt sett er det trykket flere hundretusen Leseløver. Nå foreligger et nytt slipp med Leseløver, perfekt sommerlesning for de ferskeste leserne. 

Løvunger, Min første leseløve og Leseløver:
Løvunger er for de yngste, som fortsatt gjerne vil bli lest for, men også har begynt å famle seg frem selv (4-7 år). Her er det én setning for hvert oppslag, og illustrasjonen har en helt sentral plass. Blant sommerens nyheter finner vi Mariangela Di Fiore og Tiril Valeurs (ill.) Simon lager mat selv, Mari Kjetuns dyrebok Søt og farlig og Sarah Roxana Herlofsen og Linn Isabel Eielsens (ill.) Kroppen vår - Fra bærsj til hår.

Min første leseløve har mer tekst og krever litt større leseferdigheter (6-9 år). Disse bøkene slippes nå i sommer: Vitseløve 11. Dyrevitser, illustrert av Elisabeth Moseng, Anneli Klepps Leona 5: Leona i monstertrøbbel med tegninger av Cathrine Sandmæl, som har illustrert alle de fem Leona-bøkene.

Leseløver er for de som virkelig har knekket lesekoden og trenger større utfordringer (7-11 år). Cecilie Winger følger opp sin 1-2-3- serie. Denne gangen med boken Jesus på 1-2-3, illustrert av den anerkjente svenske illustratøren Helena Lindholm. Anne Østgaard og Kaja Østgaard Pettersen kommer med den humoristiske dilemmaboken Vondt, verre, verst! 107 ville dilemmaer, illustrert av Camilla Victoria Storm og nok en vitsebok er klar: Vitseløve 10 Sport, illustrert av Johan Wanloo.

Anmeldereksemplarer av Leseløvene fås ved henvendelse til forlaget.

Kontaktpersoner i Cappelen Damm:
Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomslitteratur, Anne Østgaard, mobil 971 64 649 / anne.ostgaard@cappelendamm.no
Barne- og ungdomsbokredaktør Cecilie Kirkaune Bodahl, mobil 918 44 240 / cecilie.kirkaune.bodahl@cappelendamm.no

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Tone Hansen

Tone Hansen

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 92435573
Ole Bjerkebakke

Ole Bjerkebakke

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Skjønnlitteratur Skjønnlitteratur +47 905 91 564
Vibeke Christiansen

Vibeke Christiansen

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig livsstil og krim & underholdning 41299950
Anne Østgaard

Anne Østgaard

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig Barne- og ungdomsbøker Barnebøker 97164649

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.