Følg Cappelen Damm

Sorgen over moren ble en bok til alle sørgende

Pressemelding   •   feb 27, 2019 10:44 CET

Kristiane M. Hansson har skrevet boken hun selv savnet da det stormet som verst.

Ny bok: Kristiane M. Hansson: Å sørge - En bok om tap, sorg, kraft og håp

-Å erfare det jeg har gjort gjør at jeg tør og kan skrive sant, nært og ekte om temaer som kan være vanskelige å snakke om. Det hadde ikke vært mulig på samme måten uten denne dyrekjøpte erfaringen, sier Kristiane M. Hansson.

Møter med sørgende, hjelpere og fagpersoner, samt sin egen erfaring med sorg inspirerte Kristiane M. Hansson til å skrive boken hun selv gjerne skulle hatt da moren tok livet sitt.

Kristiane M. Hansson har snakket med noen av våre fremste fagfolk om sorg. De deler raust av sin fagkunnskap, men forteller også om sine egne opplevelser.

Med denne boken blir det lettere å hjelpe seg selv og andre som opplever sorg. Boken tilbyr råd for mestring og refleksjoner rundt allmenngyldige temaer som det å være bevisst sin egen livsfortelling, sårbarhetens kraft, håp, personlig utvikling og det gode liv.

Viktige fagpersoner i samtale
Samtalepartnere i boken er blant annet: psykiater Finn Skårderud – om sorg og skam, Eline Grelland Røkholt - om barn i sorg, psykolog Cecilie Benneche - om følelser, Trine Giving Kalstad - om bruk av kognitiv terapi for selvhjelp, professor Edvin Schei – om de profesjonelle hjelperne, Atle Dyregrov - om komplisert sorg og Monica Smith - om sorg etter selvmord.

Kristiane M. Hansson er doktorgradsstipendiat i medisin ved Senter for medisinsk etikk, Universitetet i Oslo, og forsker på pårørendesamarbeid ved alvorlig psykisk sykdom. Hun har skrevet mastergrad om sorgprestisje, og har tidligere arbeidet som prosjektkoordinator i Landsforeningen uventet barnedød og vært sorggruppeleder hos Fransiskushjelpen. Hun formidler kunnskap om psykisk helse som forsker, fag- og privatperson. Dette er hennes andre bok. Kontakt: kristiane.m.hansson@gmail.com

For bok eller annet kontakt forlaget: Kristine Kleppo i Cappelen Damm: Kristine.Kleppo@cappelendamm.no Tlf: 47374123

For mer info, sjekk https://www.cappelendamm.no/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.