Gå videre til innhold
Stipend på 50 000 deles ut til masteroppgave om Emil i Lønneberget

Pressemelding -

Stipend på 50 000 deles ut til masteroppgave om Emil i Lønneberget

I 2023 er det 60 år siden den første boken om Emil i Lønneberget ble publisert. Som Astrid Lindgrens norske forlegger, utlyser Cappelen Damm Barn og ungdom et stipend på 50 000 til masteroppgave eller PhD som tematiserer Emil i Lønneberget.

Stipendet tildeles en master- eller PhD-student som vil løfte fram nye sider og innsikter om Emil i Lønnebergets univers. Det er primært tiltenkt en litteraturfaglig master, men søkere fra andre fagdisipliner som for eksempel sosiologi og historie, er velkomne til å søke. For å bli vurdert må man være fulltidsstudent på et MA- eller PhD-program.

Stipendet kan brukes til å dekke kostnader tilknyttet arbeidet med oppgaven. Relevante kostnader kan være reiseutgifter, kost og losji, men også levekostnader i perioden fram til avsluttende eksamen.

Søknadsfrist er 1. mai. Les mer om hvordan du søker på cappelendamm.no

Astrid Lindgren skrev 10 bøker om Emil og første boken ble publisert i 1963. Bøkene om Emil har blitt oversatt til 53 språk og solgt over 30 millioner eksemplarer verden over.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Rikke Elling Grønvold

Pressekontakt Kommunikasjonsansvarlig barne- og ungdomsbøker 99743904

Norges største bokforlag med utgivelser innen de fleste fagområder

Cappelen Damm er Norges største forlag. Forlaget utvikler, formidler, selger og distribuerer kunnskap, kultur og leseopplevelser til voksne og barn.